Percheziții într-un caz de furt și proxenetism

Daniel Dimache -

La data de 27 martie a.c., polițiștii din Prahova și cei ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române au efectuat 11 percheziții la persoane bănuite de infracțiuni de furt calificat și proxenetism. 8 persoane au fost conduse la sediul poliției, informează IPJ Prahova.

La data de 27 martie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din I.J.P. Prahova a efectuat 11 percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat și proxenetism. Toate descinderile au avut loc în localități de pe raza județului.

Din cercetări, a rezultat faptul că, începând cu luna noiembrie a anului trecut, persoanele bănuite ar fi sustras, în repetate rânduri, bunuri din societăți comerciale situate într-un parc comercial din județul Prahova. Acestea constau în cabluri de cupru, piese de la diverse utilaje, unelte electrice, precum și 2,5 tone de motorină.

Prejudiciul este estimat, la acest moment, la aproximativ 70.000 de lei.

Totodată, persoanele în cauză sunt bănuite și de acte de proxenetism săvârșite pe raza județului, atât ”la stradă” cât și prin plasarea prostituatelor direct la clienți.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat mai multe bunuri susceptibile a proveni din comiterea infracțiunilor ( 360 kg cupru, piese și subansamble auto) și obiecte susceptibile a fi folosite la comiterea infracțiunilor (2 autoturisme).

8 persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

La percheziții au participat și jandarmi.