Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani

Redactia -

Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani

La această oră, polițiștii din Prahova efectuează 9 percheziții la sediul unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani. Vor fi puse în executare 5 mandate de aducere. Prejudiciul este estimat la peste 3.500.000 de lei

La data de 18 mai a.c., polițiștii prahoveni specializați în investigarea criminalității economice efectuează 9 percheziții la sediul unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani. Acțiunile se desfășoară în locații din municipiul București, precum și în județele Prahova, Ilfov și Cluj.

Din cercetări, a rezultat că, în perioada 2011-2016, prin intermediul a 6 societăți comerciale, persoanele bănuite ar fi creat un circuit fiscal prin care ar fi înregistrat și declarat operațiuni fiscale nereale, cu scopul de a se sustrage de la plata taxelor și impozitelor aferente.

Ulterior, pentru a disimula proveniența sumelor rezultate, persoanele bănuite ar fi apelat la metode precum transferuri bancare, urmate de retrageri imediate de numerar sau rularea banilor prin mai multe conturi bancare.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la peste 3.500.000 de lei.

Cinci persoane vor fi aduse la sediul poliției, cu mandate, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

La percheziții participă și jandarmi.

mascati3