Percheziții la dezvoltatorul imobiliar al blocului White Tower din Ploiești, pentru presupuse infracțiuni din sfera criminalității economice

Daniel Dimache -

Percheziții la dezvoltatorul imobiliar al blocului White Tower din Ploiești, pentru presupuse infracțiuni din sfera criminalității economice

Poliția a inițiat în forță, azi dimineață, o acțiune la persoane bănuite de infracțiuni din sfera criminalității economice. Au  avut loc șapte  percheziții domiciliare, la un dezvoltator imobiliar din Ploiești și  la colaboratori ai acestuia, după care 5 persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri în dosarul respectiv, a informat IPJ Prahova.

 

Obiectul dosarului îl constituie circumstanțele în care a fost ridicat un bloc de locuințe cu mare vizibilitate în municipiu. Am aflat pe surse, că este vorba de clădirea White Tower, situată pe Bulevardul București, în vecinătatea UPG, practic prima construcție care captează atenția la intrarea în Ploiești, dinspre Capitală. O apariție cel puțin frapantă, se poate spune, în acea zonă.

 

Vă prezentăm comunicatul remis de IPJ Prahova în legătură cu acest caz: 

”În această dimineață, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, în baza delegării procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, pun în executare 7 mandate de percheziție domiciliară, în județul Prahova și în municipiul București, la persoane bănuite de infracțiuni din sfera criminalității economice.

5 persoane vor fi conduse la sediul unității de poliție, pentru audieri.

În fapt, reprezentanții unui operator economic, în perioada 2018 – 2022, ar fi construit un bloc de locuințe în municipiul Ploiești, fără a respecta prevederile autorizațiilor de construire și ar fi falsificat mai multe înscrisuri, pe care le-ar fi utilizat, atât în fața autorităților publice locale, pentru înscrierea dreptului de proprietate asupra imobilului, cât și la notarul public, pentru vânzarea apartamentelor.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, fals în declarații, uz de fals și fals intelectual.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”