PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE COMITEREA DE ÎNȘELĂCIUNI PRIN METODA ,,ACCIDENTUL”

Daniel Dimache -

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE COMITEREA DE ÎNȘELĂCIUNI PRIN METODA ,,ACCIDENTUL”

 

Astăzi, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Ploiești, cu sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Călărași, au efectuat trei percheziții pe raza municipiilor Ploiești și Călărași, la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de înșelăciune. Două mandate de aducere au fost puse în executare.

Din cercetări a rezultat faptul că, de la începutul acestui an și până în prezent, persoanele bănuite ar fi săvârșit 6 infracțiuni de înșelăciune.
Acestea ar fi indus în eroare persoanele vătămate, contactându-le telefonic și spunându-le că o rudă apropiată este vinovată de producerea unui accident rutier grav, iar pentru înlăturarea consecințelor penale, precum și sub pretextul acoperirii costurilor serviciilor medicale, ar fi solicitat diverse sume de bani care erau ridicate de complici.
De la locațiile vizate au fost ridicate mai multe bunuri ce par a proveni din activitatea infracțională, precum sume de bani, înscrisuri, telefoane mobile și bijuterii.
Două persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri.
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională se ridică la 100.000 de lei.

Activitățile au beneficiat de suportul operațional al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

(Fotografie cu caracter ilustrativ)