Percheziţii la persoane bănuite de înşelăciune prin metoda „accidentul”

Redactia -

Percheziţii la persoane bănuite de înşelăciune prin metoda „accidentul”

Polițiștii din Prahova efectuează 6 percheziții în mai multe județe, în cauze ce vizează persoane bănuite de săvârșirea de înșelăciuni prin metoda ”accidentul” și o tâlhărie. Vor fi puse în aplicare 9 mandate de aducere.

În această dimineață, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Ploiești, sprijiniți de luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale, efectuează șase percheziții în București și județele Iași, Bacău, Tulcea și Galați. Sunt vizate persoane bănuite că ar fi comis înșelăciuni prin metoda ”accidentul” și o tâlhărie.

Din cercetări a reieșit că bănuiții acostau victimele sub pretextul că o persoană apropiată ar fi produs un un accident rutier grav, determinându-le să înmâneze o sumă de bani necesară acoperirii cheltuielilor medicale sau mituirii organelor judiciare.

Infracțiunile ar fi avut loc în perioada iulie – decembrie 2015, în județele Prahova, Bacău, Iași, Suceava, Tulcea și Galați.

Prejudiciul creat prin infracțiunile comise este estimat la acest moment la 100.000 de lei și 14.000 de euro.

Polițiștii vor pune în aplicare nouă mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul poliției, pentru audieri.Activitatea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.