Percheziţii la persoane suspectate că au primit indemnizaţii de creştere a copilului cu acte false

Redactia -

Percheziţii la persoane suspectate că au primit indemnizaţii de creştere a copilului cu acte false

La această oră, 94 de polițiști prahoveni, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, efectuează 22 de percheziții în municipiul București si județul Prahova, la sediile unor societăți comerciale și locuințele mai multor persoane bănuite de tentativă de înșelăciune, falsuri în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. 19 de mandate de aducere vor fi puse în aplicare.  

 La data de 05 aprilie a.c., polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, împreună cu cei de la Direcţia Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, efectuează 22 de percheziții la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane bănuite de tentativă de înșelăciune, falsuri în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Perchezițiile au loc în municipiul București și județul Prahova.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2016 – 2017, persoanele bănuite ar fi falsificat contracte privind drepturi de autor în scopul obținerii în mod nelegal al indemnizației de creștere a copilului.

În cazul în care bănuiții ar fi reușit finalizarea activității de inducere în eroare a funcționarilor publici, ar fi fost prejudiciat bugetul statului cu peste 600.000 lei.

19 de mandate de aducere vor fi puse în aplicare, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.

Perchezițiile sunt efectuate cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile ,,Matei Basarab” Ploiești.