Percheziţii la suspecţi de proxenetism şi furt calificat

Redactia -

Percheziţii la suspecţi de proxenetism şi furt calificat

În această dimineață, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de proxenetism și furt calificat.

Activitățile s-au desfășurat în două cauze penale diferite.

Astfel, polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Blejoi au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară într-o comună din județul Dâmbovița, la domiciliul unei persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de proxenetism.

 

În fapt, un bărbat în vârstă de 53 de ani, ar fi obținut foloase patrimoniale prin facilitarea practicării prostituției de către o tânără în vârstă de 20 de ani, faptă comisă în perioadă martie-iunie a.c.

De asemenea, polițiștii din cadrul Biroului pentru Combaterea Furturilor din Locuință Ploiești au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Ploiești, la domiciliile unei persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

În fapt, în perioada 31 mai-6 iunie a.c., persoana bănuită de comiterea faptei, un bărbat în vârstă de 34 de ani ar fi sustras dintr-un imobil aflat în construcție, trei centrale termice, cauzând un prejudiciu de aproximativ 12.000 de lei.

În cele două cauze, la sediul celor două unități de poliție au fost conduse patru persoane, în vederea audierii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploiești.