Percheziţii la suspecţi de trafic şi consum de droguri

Redactia -

Percheziţii la suspecţi de trafic şi consum de droguri

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Ploiești și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploiești au destructurat o grupare infracțională specializată în trafic și consum ilicit de droguri de risc și de mare risc./ 18 persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, iar pe numele altor 12 a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

La data de 11 iulie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești și procurorii D.I.I.C.O.T. –S.T. Ploieşti au efectuat 54 de percheziții la membrii unei grupări infracționale specializate în traficul de droguri de risc și de mare risc, ce acționa în București și în județele Dâmbovița și Prahova.

Astfel, 41 dintre descinderi au avut loc în localități din județul Dâmbovița, 10 în municipiul București și alte 3 în localități din județul Prahova.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că, gruparea, constituită din peste 50 de membri, s-ar fi ocupat cu vânzarea de cannabis, provenit din surse externe și din culturi ilicite, precum și comprimate MDMA (ecstasy), provenite în general din București.

Nucleul grupării acționa în special în zona municipiului Moreni, județul Dâmbovița, dealerii principali și secundari alimentând consumatori din zona Moreni și localități limitrofe din județele Dâmbovița și Prahova.

Au fost puse în executare 159 de mandate de aducere privind persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de trafic de droguri.

Urmare a administrării probatoriului,  18 persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, iar pe numele altor 12 a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare domiciliare  au fost descoperite un număr de 214 plante de cannabis, în diferite stadii de dezvoltare, semințe de cannabis, aproximativ 100 grame cannabis, cântare, dispozitive destinate mărunțirii plantei cannabis (grindere), telefoane mobile, 25.000 lei  și 6500 euro,  presupuse că ar fi fost obținute ca urmare a activității infracționale.

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul polițiștilor din  cadrul structurilor de combatere organizată din București, Galați, Pitești, Brașov și al polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova.

De asemenea, la percheziții au participat și jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție “Vlad Țepeș” a Jandarmeriei și ai Grupării de Jandarmi Mobile “Matei Basarab” Ploiești.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiuniilor de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc și de mare risc, deținere de droguri de risc și de mare risc, pentru consumul propriu, fără drept.