Persoane bănuite de furtul unei valoroase bijuterii din aur dintr-o biserică din Cheia, reţinute

Redactia -

Persoane bănuite de furtul unei valoroase bijuterii din aur dintr-o biserică din Cheia, reţinute

La data de 6 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Drajna, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Prahova au identificat și depistat două persoane bănuite de săvârșirea unei infracțiuni de furt, cu un prejudiciu de 10.000 de lei.

În fapt, persoanele bănuite, la data de 8 ianuarie a.c., ar fi sustras din incinta unei unități bisericești din comuna Cheia, o bijuterie din aur în valoare de 10.000 de lei.

Astfel, în vederea administrării probatoriului, au fost puse în executare trei mandate de percheziție domiciliară la domiciliile a doi bărbați cu vârstele de 25 și 26 de ani, din județul Bacău, ocazie cu care au fost identificate și ridicate mai multe mijloace materiale de probă.

Totodată, din verificări, au mai fost identificați alți doi tineri, care ar fi participat la comiterea faptei.

De asemenea, a fost identificată unitatea de amanet unde ar fi fost valorificată bijuteria în cauză, urmând a fi ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, față de unul dintre tineri, în vârstă de 25 de ani, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, și ulterior aceea a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției oraşului Vălenii de Munte, al celor din cadrul Poliției municipiului Onești și al celor din cadrul Secției Rurale de Poliție Onești.

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.