Peste 260 de sancţiuni aplicate după acţiunile din Ploieşti, Câmpina, Vălenii de Munte şi alte localităţi

Redactia -

Peste 260 de sancţiuni aplicate după acţiunile din Ploieşti, Câmpina, Vălenii de Munte şi alte localităţi

Ieri, 7 noiembrie a.c., polițiștii prahoveni au desfășurat 8 acțiuni, pe drumurile naționale din județ, în municipiile Ploiești și Câmpina, în orașele Azuga, Sinaia și Vălenii de Munte, dar și în comunele Bălțești, Brebu, Cornu, Drajna, Măgurele, Păcureți și Telega, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, dar și pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică prin reducerea numărului de fapte antisociale, atât sub aspect contravențional, cât și penal.

Astfel, în cadrul activităților au fost legitimate peste 590 de persoane, au fost controlate 485 de autovehicule, printre care și peste 130 de autovehicule de transport marfă.

În vederea combaterii conducerii de autovehicule pe drumurile publice sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive au fost efectuate 260 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.

În total, au fost aplicate 265 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe dintre acestea la regimul circulației, dintre care, amintim 94 pentru neregulile depistate în cazul autovehiculelor de transport marfă, 72 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 18 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 14 bicicliștilor, dar și 6 pietonilor pentru traversări neregulamentare.

Valoarea totală a sancțiunilor este de aproximativ 83.300 de lei.

De asemenea, în urma controalelor efectuate în trafic de către polițiștii rutieri, au fost reținute 8 permise de conducere pentru conducere sub influența alcoolului, nerespectarea regimului legal de viteză, dar și pentru neacordare prioritate de trecere vehiculelor care au acest drept.

Pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, polițiștii au aplicat 12 sancțiuni contravenționale conform Legii nr.61/199.

Polițiștii prahoveni vor acționa, în continuare, pentru siguranța cetățenilor și menținerea unui climat de ordine și liniște publică, pe raza întregului județ.