Peste 450 de jandarmi mobilizaţi pentru meciul România – Feroe, de pe stadionul Ilie Oană

Redactia -

Peste 450 de jandarmi mobilizaţi pentru meciul România – Feroe, de pe stadionul Ilie Oană

Cu ocazia partidei de fotbal dintre reprezentativele ROMÂNIEI şi INSULELE FEROE, care se va disputa duminică, 29 martie a.c., începând cu ora 19.00, pe stadionul Ilie Oană, Jandarmeria va asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică pentru buna desfăşurare a acestei competiţii sportive internaţionale, deplasarea în condiţii de siguranţă a spectatorilor străini, precum şi pentru menţinerea unui climat de siguranţă la nivelul municipiului Ploiești.

       Peste 450 de jandarmi vor acţiona la nivelul municipiului Ploiești, pentru asigurarea ordinii publice în imediata apropiere a stadionului Ilie Oană, precum şi pe traseele stabilite pentru afluirea/defluirea suporterilor, pentru prevenirea apariţiei unor incidente violente de natură să afecteze climatul de ordine şi siguranţă publică.

       Din punct de vedere al măsurilor de ordine şi siguranţă publică, se va acţiona în sistem de management integrat, ceea ce implică o cooperare permanentă a Jandarmeriei cu Poliţia, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi cu Poliţia locală a Municipiului Ploiești.

       Principalele misiuni ale forţelor de ordine şi siguranţă publică vor viza însoţirea pe tot traseul de deplasare a grupului de străini, de la intrarea în ţară şi până la ieşire, însoţirea grupurilor de suporteri români până la stadion, prezenţa în zona stadionului şi în principalele puncte din oraș.

          Intrarea în stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează de către agenţi ai societăţii de pază şi protecţie, contractată de organizator.

          Anterior permiterii accesului în incinta arenei sportive, participanţii la acest eveniment vor fi supuşi unui control riguros, cu scopul evitării introducerii pe stadion a unor materiale sau obiecte ce pot pune în pericol siguranţa spectatorilor.                         Din punct de vedere al desfăşurării competiţiei sportive, precizăm următoarele:

– Accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 17.00 doar pe bază de bilete şi invitaţii, iar pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în stadion, Jandarmeria recomandă suporterilor să vină din timp, începând cu ora deschiderii porţilor de acces;

– Recomandăm suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.

– Spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă.

– Este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.

– Jandarmeria solicită atât suporterilor, cât şi cetăţenilor orașului, să manifeste înţelegere faţă de măsurile care vor fi luate cu acest prilej şi să răspundă cu solicitudine indicaţiilor forţelor de ordine, pentru ca această competiţie să se desfăşoare în condiţii optime;

În perioada 28.03.2015 orele 09.00 – 30.03.2015 orele 03.00, traficul auto va fi restricționat după cum urmează:

  • Pe str. Alexandru Vlahuță(de la intersecția cu str. Mihai Bravu până la intersecția cu str. George Topârceanu) – închiderea în totalitate a zonei
  • Pe str. Stadionului(de la intersecția cu str. Poștei, până la intersecția cu str. Alexandru Vlahuță)- închiderea zonei în ziua meciului între orele 15.00-23.00. Începând cu ora 17.00, această zonă va funcționa ca parcare pe întreaga durată a evenimentului, accesul urmând să se facă pe baza tichetetelor,,Parking” emise de organizator.
  • Pe str. Mihai Bravu (de la intersecția cu str. Avram Iancu până la intersecția cu str. Udriște Năsturel)- închidere în ziua meciului între orele 15.00-23.00. Începând cu ora 17.00, această zonă va funcționa ca parcare pe întreaga durată a evenimentului, accesul urmând să se facă pe baza tichetetelor,,Parking” emise de organizator.

         În calitate de coordonator al măsurilor de ordine publică pentru acest eveniment sportiv, Jandarmeria Română asigură pe această cale opinia publică şi Ploieștenii în special, că toate resursele avute la dispoziţie vor fi mobilizate, astfel încât evenimentul sportiv să se desfăşoare în spirit de fair-play, fără incidente de natură să tulbure grav ordinea publică sau să afecteze buna desfăşurare a competiţiei.

Pe această cale, forțele de ordine mulţumeşte anticipat spectatorilor pentru comportamentul adecvat, entuziast şi corect de care vor da dovadă şi le urează vizionare plăcută!

                           COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE AL JANDARMERIEI