Peste 50% dintre fotbaliștii folosiți de Tavi Grigore în Colentina au jucat la Petrolul și în Liga a III-a!

Dragos Trestioreanu -

Peste 50% dintre fotbaliștii folosiți de Tavi Grigore în Colentina au jucat la Petrolul și în Liga a III-a!

Odată cu instalarea din nou, se anticipează că provizorie, de data aceasta, a lui Octavian Grigore la cârma tehnică a actualei divizionare secunde FC Petrolul Ploiești, au fost reprimiți în lot și cei trei pedepsiți de către fostul A1, Leo Grozavu, adică portarul Mirel Bolboașă, fundașul Paul Antoche și atacantul Sergiu Arnăutu. Astfel, în efectivul de 18 al Petrolului ales pentru deplasarea la București, în vederea disputei din etapa a XIII-a, cu Daco-Getica, s-a ajuns ca un procent de 54% să fie reprezentat de jucători care au reușit promovarea Petrolului în al doilea eșalon național.

Deși, s-au auzit, în sezonul trecut, voci de simpatizanți ai trupei „galben-albaștrilor” care se plângeau de subțirimea valorică a lotului Petrolului pentru Liga a III-a, anticipându-se astfel că, la nivelul imediat superior, Petrolul nu ar fi avut cum să se bată la accederea în Liga 1, ci ar fi mers în derivă, în a doua jumătate a ierarhiei, iată că este acum pe locul 4. Mai precis, aproape de baraj și chiar de pozițiile ce asigură o participare în cel dintâi eșalon, din vară încolo.

Interesant este că, pe arena din Colentina, echipa victorioasă a Petrolului, la partida cu Daco-Getica, a avut în primul „11” nu mai puțin de șapte foști echipieri din L3, precum Bolboașă, Olaru, Antoche, Velisar, Chindriș, Saim Tudor și Arnăutu. Bref, circa 64% din totalul celor utilizați. Și una dintre schimbări, cea a lui Lumu, de la reluare, a fost făcută fiind trimis pe teren tot un jucător folosit în al treilea eșalon național, Nini Popescu, el urcând la opt numărul foștilor combatanți din Liga a III-a prezenți pe terenul infect din București. Mai precis 57% din totalul celor folosiți de Grigore. Iar pe bancă au rămas alți doi din L3, Ciocâlteu și Țicu. Deci, aproape 50% din totalul rezervelor echipei Petrolul înscrise în raportul de joc.

După venirea la Ploiești, ca antrenor principal al Petrolului, Grozavu a vorbit la „Pasul la Ofsaid”, emisiunea realizată și moderată de Cristian Anghelescu, că numai doi-trei dintre foștii echipieri din Liga a III-a ar mai fi trebuit reținuți în lot, însă, timpul de până la a fi dat afară a dovedit că până și el a apelat la un procent ridicat tocmai dintre cei de-atunci! Ceea ce demonstrează – Tavi Grigore doar a confirmat – că efectivul din „C” nu era chiar așa slab cum îl credeau unii, băieții descurcându-se chiar și la vârf, în Liga a II-a! Câteodată, deci, mai trebuie și puțină răbdare până la a se da verdicte inapelabile! Uitați, acum, vine tare din urmă și Jean Prunescu, adică încă unul la socoteală, tot de-atunci!

Foto: www.fcpetrolul.ro