Peste 600 kg de materiale pirotehnice confiscate de poliţişti

Redactia -

Peste 600 kg de materiale pirotehnice confiscate de poliţişti

Doi ploieșteni au fost depistați de polițiști că achiziționaseră fără drept materiale pirotehnice în scopul revânzării. La sediul societății care le vânduse produsele au fost decoperite nereguli. În ambele situații, au fost întocmite dosare penale. În seara zilei de 15.12.2015, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au identificat și oprit în traficul rutier doi bărbați care dețineau fără drept materiale pirotehnice, pe care le-ar fi achiziționat în scopul revânzării. Pe numele acestora au fost deschise dosare penale pentru operațiuni cu materiale pirotehnice efectuate fără drept.

În urma verificărilor, se pare că aceștia ar fi procurat produsele de la o societate comercială din Ploiești.

În ziua următoare, în urma controlului efectuat la sediul firmei, au fost găsite produse pirotehnice din categoriile II, III și IV, societatea nefiind autorizată de depoziteze materiale explozive.

Au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 645 de kilograme de aticole pirotehnice.

De asemenea, au fost descoperite dispozitive pirotehnice (focuri de artificii) pregătite pentru a fi utilizate, încălcând normele de siguranță stabilite de lege.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru efectuarea de operațiuni pirotehnice fără drept, iar pentru încălcarea normelor de siguranță, polițiștii urmează a înainta propunerea de suspendare a activității societății și retregerea autorizației pentru operațiuni cu articole pirotehnice.