Peste 9.000 de noi locuri de muncă în Prahova, în prima jumătate a anului

Redactia -

Peste 9.000 de noi locuri de muncă în Prahova, în prima jumătate a anului

Structura economică a județului Prahova este caracterizată de dominarea industriei. Complexă și diversificată, industria este reprezentată prin toate ramurile ei. Ponderea cea mai mare în producția industrială o deține ramura prelucrării țițeiului, urmată de cea a industriei alimentare, a băuturilor și tutunului, a mașinilor și echipamentelor, industriei chimice și de prelucrare a cauciucului, a industriei extractive. Totodată se remarcă și industria textilă și de produse textile, industria metalurgică, industria de construcții metalice și produse de metal, industria de prelucrarea lemnului și a altor produse din minerale nemetalice, (celuloză, hartie, carton și poligrafie), dar și alte activități industriale.

În anul 2013 au fost înregistrate în vederea medierii 12.307 locuri de muncă vacante, din care 9.365 nou create. Principalele ocupații în care s-au regăsit locurile de muncă vacante nou create destinate medierii au fost următoarele: ingineri, economiști, tehnicieni în industria construcțiilor de mașini, petrol, confecții textile, fabricarea echipamentelor electrice și electronice pentru autovehicule, precum și alte meserii în domenii ca: protecție și pază, servicii, transport, comerț.

O mare pondere o are înființatea în jurul marilor orașe din județ a parcurilor industriale care au adus investitori creând astfel noi locuri de muncă. Printre acestea se numără: SC Montubing SRL, SC Romcap Condensatori SRL, SC Confind SRL, SC Lufkin Industries SRL, Sc Halliburton SRL, SC Honeywell SRL, SC Coficab SRL, SC Bianor SRL, SC Neal Brothers SRL, SC Johnson SRL, SC Yazaki SRL și SC Version Two Clothing SRL.

Un alt atu important al județului Prahova îl reprezintă climatul social favorabil, practic lipsit de mișcări sociale semnificative și forță de muncă disponibilă, bine pregătită și relativ ieftină.

În ce privește comerțul, în prezent marile magazine de tip supermarket Metro, Billa, Mega Image, Practiker, Kaufland, Real, Obi, Baumax, Bricostore și noul Mall Shoping Center unde este inclus și Carrefour sunt prezente în Municipiul Ploiești, ca o altă exemplificare a încrederii investitorilor străini în capacitatea pieței de bunuri de larg consum pe care o reprezintă Romînia. În luna octombrie 2013 se va deschide în Ploiești al doilea mall – Afi Palace Ploiești, ce va include hipermarketul Cora, unde vor fi create noi locuri de muncă.