Peste jumătate de tonă de articole pirotehnice confiscate de polițiștii prahoveni

Daniel Dimache -

Peste jumătate de tonă de articole pirotehnice confiscate de polițiștii prahoveni

 

În această după-amiază, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și cei ai Secției Rurale de Poliție Florești au pus în executare 5 mandate de percheziție domiciliară în municipiul Ploiești, orașul Slănic și pe raza comunelor Filipeștii de Târg și Florești la domiciliile a 4 persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de de ,,orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept’’

În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că, trei bărbați cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani, cu domiciliile în Municipiul Ploiești și orașul Slănic dețineau și ofereau spre comercializare articole pirotehnice.
În cadrul perchezițiilor, au fost identificate diferite categorii, în valoare de 35.000 de lei. Cantitatea de aproximativ 500 de kg de articole pirotehnice a fost confiscată în vederea continuării cercetărilor.

Pe raza comunelor Filipeștii de Târg și Florești, la domiciliile unei femei în vârstă de 29 de ani care deținea și comercializa articole pirotehnice a fost găsită cantitatea de aproximativ 8,5 kg de articole, care a fost confiscată în vederea continuării cercetărilor.

În toate aceste cauze au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept’’.