Peste jumătate din viitorul posibil prim „11” al Petrolului ar putea fi alcătuit din fotbaliști împrumutați! A fost reziliat și Plămadă

Dragos Trestioreanu -

Peste jumătate din viitorul posibil prim „11” al Petrolului ar putea fi alcătuit din fotbaliști împrumutați! A fost reziliat și Plămadă

În urma „mișcărilor” din trupa Petrolului, în pauza de iarnă, a crescut numărul de jucători împrumutați de la alte echipe, grosul reprezentându-l cei incluși în categoria „U 21”. Astfel, odată cu rezilierea contractelor lui Daniel Isvoranu și Robert Grecu, la FC Petrolul mai erau numai trei detașați, portarul Tordai Arpad („U 21” de la Viitorul Ovidiu) și mijlocașii de bandă Robert Grecu (tot Viitorul și tot „U 21”) și Cătălin Ștefănescu (senior, CSM Poli Iași). Luni, 14 ianuarie 2019, conducerea găzarilor a reziliat amiabil contractul scadent în vară cu Grecu, adus împrumut – se putea altfel? –  de la clubul lui Gheorghe Hagi. Dar, în același timp, a semnat, tot până la vară, angajamente cu tinerii „U 21” Ianoș Brînză (portar, FC Botoșani, singurul adus cu opțiune de transfer definitiv; foto la titlu, primul din dreapta), Florin Borța (fundaș dreapta, CSU Craiova; foto la titlu, al doilea de la dreapta), Robert Moldoveanu (atacant, Dinamo București; foto la titlu, primul din stânga)  și Alexandru Stoica (mijlocaș de bandă stângă, Viitorul Ovidiu; foto la titlu, al doilea de la stânga). Un alt detașat, Bogdan Rusu (atacant, FC Hermannstadt Sibiu), se înscrie, ca și Ștefănescu, în categoria „seniori”.

După cum se poate observa, din vară și până acum, adăugându-l și pe ploieșteanul Mihai Ene (mijlocaș central), la care s-a renunțat iarna aceasta, la Petrolul au jucat sau au trecut ori vor evolua nu mai puțin de patru jucători. Restul celor detașați vine de la Iași, Botoșani, Craiova și Dinamo. Cel puțin la acest moment, când mercato de iarnă este încă departe de a se fi încheiat, într-un viitor posibil prim „11” al lui Mugurel Cornățeanu ar putea intra mai mult de 50% fotbaliști care nu aparțin clubului „lupilor”, aceștia fiind trecuți cu majuscule: TORDAI -BORȚA, Sarris, Cazan, Țigănașu – Kozoronis – ȘTEFĂNESCU, Marinescu, RUSU, STOICA – MOLDOVEANU. E adevărat, poate că acest „11” este puțin forțat, în sensul că Bogdan Rusu sau Robert Moldoveanu nu ar fi obișnuiți să joace ca al doilea vârf, ci doar cel mult în bandă. Însă, la un moment dat, de ce nu?, pe teren ar putea apărea, în același timp, și toți acești fotbaliști, care, de la vară, vor pleca altundeva! Bref, dintr-un lot să zicem de vreo 24 de echipieri, șapte (circa 30%) sunt împrumutați. Este mult, este puțin, asta vom aprecia la… vară. Va fi benefic? Vom vedea până la vară!

Florin Plămadă, al optulea reziliat

După ce anul trecut, conducerea „galben-albaștrilor” i-a reziliat, la cerere, pe Cristian Danci și Antonio Cruceru, care își găsiseră alte echipe, SCM Gloria Buzău, respectiv Turris Oltul Turnu Măgurele, ambele șefe de pluton în Liga a III-a, în ianuarie 2019 s-au mai bifat și alte despărțiri definitive, cele mai multe. în fapt: Daniel Isvoranu, Toto Tamuz, Mihai Ene, Alexandru Ciocâlteu, Robert Grecu și, de astăzi, Florin Plămadă. La care s-au adăugat cei trei „U 21” detașați la aceeași SCM Gloria Buzău, dar și la CS Mioveni: Mihai Velisar, Andrei Rus, respectiv Antonio Ristea. Un caz special îl are din nou Jean Prunescu, căruia i s-a propus rezilierea, pe care a refuzat-o iar, ca și în vara trecută. Astfel că, el este în așteptarea găsirii de către conducere a unei echipe la care să fie împrumutat! Se mai zvonește că și Paul Antoche ar putea fi detașat la Daco-Getica, formație la care ar putea ajunge și… Grecu, dacă îi va permite Viitorul, grupare la care a revenit după rezilierea cu FC Petrolul. La Daco-Getica reamintesc că mai este împrumutat un petrolist, fiind vorba despre atacantul „U 21” Alexandru Nica.

După cum se poate lesne observa, strategia fluctuațiilor mari de efectiv se păstrează încă din pauza de iarnă din Liga A Prahova, numericul celor plecați și veniți sporind însă de la un eșalon la altul. Dar, câtă vreme s-au bifat două promovări consecutive, iar a treia este la îndemână, nu ne rămâne altceva decât să mai așteptăm ce mutări se vor mai face până la plecarea în Turcia, acolo și, poate, la revenire, înainte de meciul de la Târgu Jiu, pe teren sintetic, cu Pandurii.

Foto sus și jos în text: www.sportpictures.eu – Răzvan PĂSĂRICĂ; Florin Plămadă, al treilea de la dreapta)