Peste o tonă de articole pirotehnice confiscate şi 24 dosare penale, în acţiunea „Foc de Artificii”

Daniel Dimache -

Peste o tonă de articole pirotehnice confiscate şi 24 dosare penale, în acţiunea „Foc de Artificii”

Acțiunea „FOC DE ARTIFICII”, pentru verificarea legalității desfășurării operațiunilor cu articole pirotehnice, de către persoanele fizice și juridice s-a încheiat.

Polițiștii prahoveni au ridicat în vederea confiscării  peste 1000 kg  de articole pirotehnice și au constatat 24 de infracțiuni, a informat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova.

În perioada 18 noiembrie 2019 – 6 ianuarie 2020 în  cadrul acțiunii Foc de artificii 2019-2020, polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au efectuat controale la societățile comerciale autorizate să desfășoare operațiuni cu articole pirotehnice.

Totodată, echipele de control au acționat în zona marilor complexe comerciale, a piețelor și a târgurilor pentru identificarea persoanelor care încalcă prevederile legale în acest domeniu și luarea măsurilor ce se impun.

În perioada menționată au fost desfășurate inclusiv activități informativ-preventive în unitățile școlare pentru conștientizarea de către elevi a riscurilor la care se expun când folosesc articole pirotehnice ilegale sau nedestinate publicului larg. 

Astfel, în județul Prahova polițiștii au au efectuat 25 de acțiuni și controale, cu aceste ocazii fiind constatate 24 de infracțiuni pentru care au fost deschise dosare penale și au fost aplicate 27 în valoare de 80.000 lei.

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării 1205 Kg materiale pirotehnice, în valoare de 18.400 lei.

Fotografie cu caracter ilustrativ