Petroliștii vor da piept cu… Zorro, sâmbătă dimineață, pe sinteticul de la Liceul Petrol din Câmpina

Dragos Trestioreanu -

După mai multe discuții cu privire la alegerea unui teren pe care să se poată juca fotbal cu adevărat, conducerile echipelor FC Petrolul Ploiești și CS Blejoi, campioanele turului în Seria a III-a a Ligii a III-a, respectiv a Ligii A Prahova, au decis ca, sâmbătă, 2 decembrie 2017, de la ora 11.00, prima să închirieze terenul sintetic de dimensiuni regulamentare din incinta Liceului Petrol Câmpina, iar a doua să achite sumele necesare pentru asigurarea arbitrajului. Astfel, la 30 de kilometri de Ploiești, municipiu reședință de județ în care terenul sintetic mai bun din Parcul Vest fusese închiriat anterior, iar celălalt tot de acolo – inundat de ploile din ultimele zile, Petrolul și CS Blejoi vor disputa ultimul amical al anului, în condiții apreciate drept bune de către oficialii combatantelor.

„Băieții mei s-au antrenat astăzi (n.r. – joi, 30 noiembrie) pe sinteticul cu dimensiuni reduse din comună, pentru că terenul cu gazon era plin de apă, altfel organizând noi jocul-test cu Petrolul” – a precizat, pentru www.gazetaph.ro, Paul Mâinea, team managerul echipei ce a terminat pe primul loc în clasamentul turului eșalonului de elită județean. El și-a dorit condiții încât să se atingă scopul, adică a se desfășura un meci-test perfect. Cu atât mai mult era bucuros că, în urma amânării returului dintre selecționata de fotbal ale Harghitei și Prahovei Muntenia, din cauza zăpezii căzute pe terenul din Cristuru Secuiesc, antrenorii Răzvan Vlad și Emil Coșieru îi vor avea la dispoziție, sâmbătă, pe toți jucătorii din lot, cu o singură excepție. „Numai fostul junior al Petrolului, Valentin Ursu, va absenta de la amical, deoarece acuză dureri la spate, în rest noi opunând cel mai bun lot, acest joc venind de minune, fiindcă Răzvan Vlad nu a intenționat să-și lase băieții să intre în vacanță după ultima etapă, pentru că oricum va fi destul de lungă” – a mai declarat Mâinea. Nu va lipsi însă,l de la jocul de la Câmpina, Claudiu Stoica, fratele lui Constantin Stoica, atacantul care a refuzat oferta din iarna trecută a clubului găzarilor, preferând să semneze cu FC Argeș Pitești, acolo unde a intrat însă în dizgrație, odată cu schimbarea antrenorului! Accidentat serios în etapa a IX-a, la meciul de la Urlați, cu Unirea, când a suferit o fractură orbito-zigomatică, cel poreclit Coneul poartă acum o mască pe figură, pentru a-și proteja pometele. O mască ce i-a fost achiziționată de CS Blejoi. Claudiu Stoica a revenit pe teren, pentru câteva minute,  la ultima partidă din tur, cea de acasă cu Avântul Măneciu.

Pentru amatorii de a urmări live un meci amical interesant, disputat între două echipe care și-au dovedit supremația la nivelul competiției în care au combătut în turul de campionat, anunțăm că terenul pe care se va desfășura se află la intrarea în Câmpina, pe partea stângă, în vecinătatea bazinului de înot din al doilea municipiu al județului Prahova și vizavi de arena de fotbal „Rafinărie” (fostă „Sterom”). Va fi cu siguranță o partidă-test care merită a fi urmărită, mai ales că nu vor fi nici multe absențe în cele două tabere.

Foto: Paul MÂINEA și Marian MACOVEI