După doi ani și jumătate, Antoniu Manolache se întoarce să joace la o echipă din Banat. Acum, în al treilea eșalon și ca fotbalist împrumutat în zonă de către FC Petrolul

Dragos Trestioreanu -

După doi ani și jumătate, Antoniu Manolache se întoarce să joace la o echipă din Banat. Acum, în al treilea eșalon și ca fotbalist împrumutat în zonă de către FC Petrolul

Dacă, după declarația de luni, 17 ianuarie 2022, a patronului lui Sepsi Sfântu Gheorghe, omul de afaceri Dioszegi Laszlo, cum că este aproape sigur că astăzi, 18 ianuarie, Constantin Budescu va semna un contract cu clubul din Covasna, conducerea și suporterii Petrolului și-au pierdut ultimele speranțe de a-l revedea în galben și albastru, unuia dintre cei aflați pe lista împrumuturilor, Antoniu Ștefăniță Manolache, i-a fost acceptată dorința de a reveni în Banat. De data aceasta, la CSM Reșița, care este lider neînvins și detașat al uneia dintre seriile celui de-a trei eșalon, deci, cu speranțe mari de promovare.

Ex-internațional de juniori, ca fundaș central, și în vârstă de aproape 22 de ani, pe care îi va împlini în penultima zi a acestei luni, înalt de 1,80 metri, Manolache revenise în țară în iarna lui 2019. Atunci o făcuse de la echipa „U 19” a lui FC Groningen, ultima dintre cele trei din Țările de Jos la care mai fusese, și semnase un contract pentru returul campionatului Ligii 2 cu ACS Poli Timișoara. O formație antrenată atunci de către prahoveanul Valeriu Răchită. În vara aceluiași an, odată cu retrogradarea „violeților”, tehnicianul nereușind s-o salveze, cel căruia apropiații îi zic Manolo s-a întors acasă, la Ploiești, pentru un angajament întins pe trei ani, scadent în vară, dar prelungit cu încă doi ani, cu FC Petrolul (ACS Petrolul ’52). În sezonale în care a îmbrăcat, ca „under”, echipamentul galben-albastru, Antoniu Manolache a avut perioade mai bune și mai puțin bune, ultimele în ultimele două ediții, în care a fost folosit mai puțin. Astfel că a cerut să fie împrumutat la o altă echipă, la care speră să bifeze mai multe minute.

Încă din momentul în care și-a exprimat această dorință a anunțat și că vrea să se întoarcă în Banat, mai precis la CSM Reșița, acolo unde Dan Alexa are la dispoziție un lot de… play-off L2! Luni, Antoniu Manolache a plecat spre Reșița și la fața locului a bătut palma cu Cristian Bobar, președintele uneia dintre cele mai bune echipe din Liga a III-a, având în componență fotbaliști de prim și al doilea eșalon! Astfel, „Manolo” va juca până la finele sezonului în curs la CSMR, iar anumite speculații „converg”chiar către o dorință a fotbalistului de a continua la Reșița și dacă se va reveni în eșalonul secund. Evident, asta numai în care vor fi de acord și cei de la Petrolul, Manolache mai având, repet, doi ani de contract cu găzarii.

În altă ordine de idei, la capitolul „plecări definitive sau împrumut” – la cel din urmă fiind posibil să se fi rezolvat și cel al lui Mihai Nițescu, care ar merge tot în L3, la CS Blejoi -, numărul este superior, deocamdată, celui al sosirilor. Dar, se speră ca în curând să se echilibreze acest numeric și să fie anunțate diferite noi achiziții, ținute la secret în aceste zile. Unul dintre acestea ar putea viza un tânăr mijlocaș lateral de ambele benzi, Cătălin Ioan Tolea (2003), adus în probe de la CSȘ Târgoviște, club care are o colaborare cu o echipă importantă din Seria 5 a Ligii a III-a, AS FC Pucioasa. Cea la care a evoluat talenatul fotbalist „under”. Urmează totuși, după cum se aude, și alte veniri, ale unor jucători mai cunoscuți iubitorilor de fotbal. Altfel, săptămâna trecută a devenit indisponibil Simon Măzărache, iar Sory Diarra încă se află în Mali, în așteptarea noului lui pașaport, care expirase, africanul depășind deja cu aproape o săptămână data inițială a învoirii acordate de conducerea clubului. O altă noutate ar fi că s-a schimbat adversara primului meci amical, ca și locul de desfășurare al acestuia. Astfel încât, sâmbătă, 22 ianuarie, la o oră care va fi stabilită de comun acord, se va combate contra Astrei Giurgiu, pe terenul sintetic de la Complexul Național al FRF de la Buftea. Foștii ploieșteni le-au locul celor de la CSO Tricolorul Breaza.

Foto: www.fcpetrolul.ro, www.frf.ro și www.liga2.prosport.ro