Petrolistul Boldești a mai eliminat încă o echipă de eșalon secund și s-a calificat în „16”-imile Cupei României!

Redactia -

Petrolistul Boldești a mai eliminat încă o echipă de eșalon secund și s-a calificat în „16”-imile Cupei României!

Miercuri, 11 septembrie 2013, pe arena Viorel Mateianu, din Boldești, liderul la zi al campionatului Ligii A Prahova, Petrolistul, susținut din tribuna oficială de către primarul Constantin Bucuroiu și de Mihai Nicolescu, liderul sindicatului schelei locale, a reușit să amorseze a doua bombă a sa din actuala ediție a Cupei României-Timișoreana, eliminând din întreceri încă o echipă de eșalon secund, după CS Mioveni, nou-promovata Unirea Tărlungeni trebuind să se recunoască învinsă de ambițioasa formație locală. În prezența a  circa 600 de iubitori ai fotbalului, care au umplut până la refuz stadionul din Boldești, urmăriți și de team-managerul și unul dintre masorii Petrolului, care nu au uitat de unde au plecat, Cristi Vlad și, respectiv, Răzvan Negoiță, alias Burtă, jucătorii lui Marian Ilie, Marian Rădulescu și Adrian Filostache au început mai timid meciul cu trupa din județul Brașov. Însă, aproape în ceasul al 12-lea au reușit ceea ce nu au putut, în primăvară, cei de la Fortuna Brazi, în campionatul Ligii a III-a – să câștige în fața Unirii Tărlungeni! Oaspeții au deschis norocos scorul în minutul 14, atunci când – la lovitura liberă din lateral dreapta executată de Cristian Marcăș, împrumutat recent de la Corona Brașov – celălalt fundaș stânga, Ionuț Cioc, a șters nefericit balonul, cu capul, trimițându-l direct în colțul lung. Autogolul a venit după o altă fază periculoasă, consemnată cu 360 de secunde mai devreme la buturile bravului Alexandru Petre, acesta salvând printr-un reflex de invidiat lovitura de cap a fostului jucător al Fortunei, Robert Elek (în echipament verde; Foto: Daniel Cosarek). Până la finele primei reprize, Unirea a mai dat emoții boldeștenilor tot la o reluare cu capul, a lui George Vlăsceanu (42), care a trimis mingea puțin pe lângă vinclul stâng, la cornerul lui Rareș Enceanu. Între timp însă, tot la o lovitură de la colțul terenului, din minutul 37, gazdele reușiseră să egaleze, Alexandru Petrescu punându-i mingea pe cap lui Daniel Petre la 7 metri, portarul Florin Iacob respingând în prima fază, dar nemaiputând apoi să se opună șutului din apropiere al celuilalt fundaș central al Petrolistului, Cătălin Ionescu. Astfel, s-a intrat la vestiare cu egalitate pe tabelă, 1-1, și – pentru că echilibrul persista și pe gazon – nu puțini anticipau posibilitatea desfășurării prelungirilor.

Partea a doua a fost mai ternă până la intrarea în ultimul sfert de oră, oaspeții pierzându-l încă de la pauză pe căpitanul Sergiu Brujan și, apoi, și pe cel ce preluase banderola, Vlăsceanu, care – ieșit de pe teren, accidentat și el – i-a pus-o pe braț… rezervei intrate de curând pe teren, Alexandru Neculai. Părând mai puțin proaspeți, jucătorii Unirii au făcut pasul înapoi, iar finalul de joc le-a fost fatal. Mai întâi, George Bridinel (78) și-a încercat norocul cu un șut expediat de la 35 de metri, în urma căruia balonul a trecut puțin peste trasnversală, iar peste două minute a fost oprit să alerge spre poartă, scăpat singur, pentru un ofsaid imaginar, de către asistentul de la tușa doi, Cătălin Teodor! Peste alte 120 de secunde, căpitanul Petrolistului, Vasile Micu, l-a imitat pe Bridinel, dar și „dropul” său, de la 25 de metri, a survolat bara orizontală a porții adverse. Apoi, când s-a intrat în minutul 90, la prima atingere de balon, rezerva Alexandru Pipoș a tras, tot de la 25 de metri, ușor lateral stânga, dar din nou Florin Iacob a avut noroc. Nu și peste nici 60 de secunde, când fotbaliști cu experiență ai Petrolistului, Alexandu Puchea, Gabriel Bociu și Laurențiu Costache, au făcut faza meciului, primul șutând în bara laterală stângă, de la 22 de metri, al doilea a recepționat mingea și a intrat temerar în careul mare, țintindu-l însă pe goal-keeper-ul Unirii, iar al treilea nu a mai ratat, marcând din apropiere pe respingerea în față a portarului! Era minutul 90+1, primul dintre cele trei arătate de central, și soarta calificării se decisese, boldeștenii salutând cu urale fluirul final și calificarea în „16”-imile Cupei României, așteptând acum să vadă ce echipă de Liga 1 le vor hărăzi sorții, după acest 2-1 mai mult decât meritat.

PETROLISTUL: Al. Petre 7.5 – Lișiță 6.5, D. Petre 7.5, C. Ionescu 8 (89 – Pipoș), Cioc 6 – V. Micu (cpt) 7.5, Puchea 8 – G. Bociu 7, Bridinel 7, Petrescu 7 (61 – L. Costache 8) – M. Ene 6 (46 – Bădu 6.5). Antrenor: Marian Ilie.

UNIREA: Fl. Iacob 6 – Vlăscanu 6.5 (80 – Bitez), I. Șerban 6, R. Barbu 6, Marcăș 7 – Brujan (cpt) 6 (46 – Toderașcu 6), Iaru 6 – Postolache 6.5, Elek 6.5 (66 – Al. Neculai 5.5), Enceanu 7 – Lita 6.5. Antrenor: Balint Laszlo.

Au arbitrat: Ionuț Iugulescu 6.5 (Târgoviște) – Dan Popescu 7 (Buzău) și Cătălin Teodor 5.5 (Brăila).

Rezervă: Laurențiu Ionașcu (Buzău).

Observatori: Gabriel Oprea (Snagov), pentru joc, și Eduard Dumitrescu (Pitești), pentru arbitraj.

Cartonașe galbene: Brujan (20), Iaru (28), I. Șerban (76), Puchea (90+3).

Victoria și calificarea echipei locale este cu atât mai de lăudat, cu cât din efectivul oaspeților au făcut parte cinci fotbaliști care au activat chiar și în Liga 1, precum Radu Barbu (fost la Universitatea Craiova, Petrolul și FC Brașov), Cristian Marcăș (Corona Brașov), Sergiu Brujan (FC Brașov, Foresta Suceava, Ceahlăul Piatra Neamț, Rapid și Oțelul Galați, trecut și pe la FC Ploiești), Robert Elek (Oțelul Galați, și el ex-Petrolul) și Rareș Enceanu (FC Brașov). Oaspeții au fost însoțiți în orașul prahovean de către primarul Tărlungeniului, Kiss Iosif, ca și de noul lor președinte executiv, Szakal Andras, venit de la Corona. Ca observator pentru arbitraj a fost delegat fostul apreciat asistent cu ecuson FIFA, Eduard Dumitrescu, retras din activitate înainte de vreme, din cauza unei accidentări. Să vedem, de-acum, ce formație de prim eșalon va fi opusă merituoasei trupe de la Boldești. Să fie Steaua, așa cum scandau jucătorii săi la vestiare, să fie Petrolul, să fie alta?