Petrolistul Liviu Drăghici îşi lansează volumul „Poezii din peluză”

Redactia -

Pasiunea pentru echipa de suflet, Petrolul în cazul de faţă, conduce nu numai la incurajări, scandări şi aplauze, atât pe „Ilie Oană”, cât şi pe alte stadioane din ţară, ale suporterilor, ci naşte şi acte de cultură ale acestora, un fan al „lupilor”, Liviu Drăghici, exteriorizându-şi în versuri dragostea pentru trupa fanion a Ploieştiului şi a Prahovei. Astfel, el şi-a strâns într-un volum, intitulat „Poezii din peluză”, versurile cu şi desore Petrolul, lansarea urmând a avea loc sâmbătă, 22 septembrie 2012, ora 18.00, într-un spaţiu cum nu se putea mai bine: fanshopul „galben-albaştrilor”, de la parterul mall-ului Winmarkt Grand Center.

Noua apariţie, la care a contribuit şi editura Etnous, cuprinde 33 de poezii, prezentate în 73 de pagini, preţul deGaleria_Petrolului_la_Strejnic vânzare fiind de 18 lei. Versurile au fost inspirate de traseul Petroluluil în eşalonul secund, care s-a încununat cu promovarea în Liga I, în vara anului trecut, şi au fost scrise, în perioada martie 2011-august 2012. Prefaţa aparţine tot unui mare petrolist, ploieşteanul Mihai Toma, editor-coordonator la cotidianul Libertatea. Printre titlurile propuse de autor se remarcă: „Aici este Petrolul!”, inspirată de primul meci din România, cu porţile închise, la care s-a permis, după modelul turcesc, accesul în tribune al femeilor şi copiilor cu vârsta de până la 14 ani (foto jos, în stânga), „Un om a dat pe stadion cu pumnul” –  după incidentele de anul trecut, din toamnă, de la meciul de acasă, cu Steaua,  Galerie_copii„A promovat Petrolul!” – scrisă imediat după promovare, la data de 4 iunie 2011, după ultimul joc, cel contra formaţiei CS Râmnicu Vâlcea (foto, în dreapta), şi „Mulţumesc Gigi Mulţescu”, dedicată antrenorului care a salvat Petrolul, în vara anului trecut, de la retrogradare.

De subliniat că volumul cuprinde versuri privind evoluţia echipei, atmosfera creată de galerie la partidele din Liga a II-a, bucuria maximă revărsată odată cu revenirea în primul eşalon (foto sus; www.prosport.ro) şi modul cum relaţionează tot stadionul cel nou la partidele din prima divizie. La lansare sunt aşteptaţi cât mai mulţi fani ai Petrolului, din ale căror biblioteci nu trebuie să lipsească volumul unui suporter adevărat şi pătimaş al echipei „galben-albaştrilor”. Organizatorii festivităţii de lansare îi anunţă pe cei interesaţi că pot afla mai multe amănunte accesând siteul www.poetuldinpeluza.ro sau sunând la telefoanele 0725/249.299 (autorul versurilor) şi 0769/061.392 (merchandising al SC FC Petrolul şi responabil al relaţiei cu suporterii, Octavian Preda).