Petrolişti, ajutaţi o fostă mare glorie a clubului găzarilor: Costică Moldoveanu!

Redactia -

Petrolişti, ajutaţi o fostă mare glorie a clubului găzarilor: Costică Moldoveanu!

Duminică, 25 august 2013, www.jurnalulph.ro scrie că fosta mare glorie a Petrolului, componentă a ultimei echipe ce a cucerit titlul național la capătul ediției 1965-1966, Constantin Moldoveanu (foto; www.libertatea.ro), a fost internată la Spitalul Județean Ploiești, cu diagnosticul ciroza hepatică. Costică Moldoveanu a mai trecut pe la spital în luna mai, potrivit siteului cotidianului Liberatatea, pentru un set de analize, sperând atunci că starea de sănătatea urma să îi permită să fie prezent, pe „Arena Naţională”, la finala ediţiei 2012-2013 a Cupei României, dintre Petrolul şi CFR Cluj.

Moldoveanu a fost unul dintre jucătorii foarte importanţi ai echipei care a câştigat trofeul competiţiei KO, primul din istoria clubului găzarilor, în anul 1963, punctând atunci de două ori. Tot el şi-a înscris numele pe lista marcatorilor şi la returul din Cupa Campionilor Europeni, de la Ploieşti, din 1966, la acel celebru 3-1 obţinut în dauna formaţiei FC Liverpool, campioana campioanei mondiale en-titre, Anglia. După ce şi-a pus ghetele în cui, el a fost arbitru şi antrenor, ultima sa funcţie în cadrul clubului căruia i-a dedicat cea mai mare parte a vieţii sale fiind cea de şef al Centrului de Copii şi Juniori al SC FC Petrolul. Fost fotbalist de mare talent, Costică Moldoveanu a încântat, de-a lungul timpului, cu reuşitele sale nepereche, rezultate adesea în urma unor şuturi devastatoare pentru portarii adverşi, atât pe arenele din ţară, cât şi pe cele din turneele din străinătate.

Familia lui Constantin Moldoveanu, greu încercată de cheltuielile făcute cu tratamentul foarte costisitor pentru vindecarea fostei glorii, are acum nevoie de sprijin financiar, iar cei care iubesc Petrolul şi doresc să îl ajute au la dispoziţie următorul număr de cont bancar, deschis la Sucursala BRD Ploieşti, pe numele soţiei sale, Ioana Moldoveanu: RO11BRDE300SV17404343000. Multă sănătate, nea Costică!