Petroliştii au condiţii de lux în Slovenia, dar îi deranjează căldura la antrenamente!

Redactia -

Petroliştii au condiţii de lux în Slovenia, dar îi deranjează căldura la antrenamente!

Delegaţia Petrolului a părăsit România marţi, 18 iunie 2013, după orele prânzului, şi a ajuns la „Habakuk Hotel”, lângă Maribor, la cele ale serii, după un zbor, până la Viena, cât ţine un meci de fotbal, urmat de două ceasuri şi jumătate, în propriul autocar, pe autostrada spre Slovenia. Staff-ul tehnic (foto dreapta, în recepţia stabilimentului de cinci stele; www.fcpetrolul.ro) a comandat, după instalarea în camere, un prim antrenament pe unul dintre cele patru terenuri de la „Futbal Complex Pohorje” (foto stânga), la care au luat parte toţi cei prezenţi la reunire, plus Marian Cristescu, care s-a pregătit separat însă, din cauza unor dureri la spate. Între timp, a ajuns la faţa locului şi căpitanul din finala Cupei României-Timişoreana, Sony Mustivar, învoit, la fel cum au fost şi Jean Sony Alcenat şi Gualberto Mojica Olmos, cei doi internaţionali fiind aşteptaţi spre finalul acestei săptămâni. Sâmbătă, 22 iunie, este programat cel dintâi test, contra vicecampioanei Croaţiei, Lokomotiva Zagreb. Din păcate, Alcenat nu va reveni în ţară după 5 iulie, deoarece va trebui să se prezinte la echipa naţională a statului Haiti, care are de bifat o participare la o competiţie oficială. Astfel, fundaşul dreapta va lipsi de la Supercupa României, meciurile din turul II preliminar din Europa League şi la debutul în ediţia 2013-2014 a campionatului Ligii I. Mai mult, dacă Haiti va merge mai departe în înteceri, absenţa lui Jean Sony Alcenat se va prelungi şi mai mult!

Primul_antrenament_pe_unul_dintre_cele_patru_terenuri_de_la_Futbal_Complex_PomorjeAntrenorul principal Cosmin Contra s-a declarat mulţumit de condiţiile de cazare, masă şi pregătire din Slovenia, însă temperatura din termometre îl deranjează la antrenamente, valul de căldură din nordul Africii trecând prin toată Europa Centrală şi de Est. Însă, nu-i mai puţin adevărat, conform previziunilor meteorologice, cu depăşirea mediei maximelor de luna viitoare, şi la revenirea acasă pe „lupi” îi va aştepta tot canicula! La baza de pregătire aflată la câteva minute de mers pe jos de „Habakuk Hotel” şi plasată în mijlocul unei păduri participă la şedinţele de pregătire în regim normal, de zi cu zi, următorii jucători: Mircea Bornescu, Peterson dos Santos Pecanha, Valincius Povilas, Iuliu Oprea (portari); Sebastian Achim, Geraldo Alves, Ionuţ Neag, Guilherme Haubert Sitya, Constantin Grecu, Manasse Ruben Enza-Yamissi, Damien Boudjemaa, Sony Mustivar, Ovidiu Hoban, Romario Santos Pires, Adrian Cristea, Vlad Morar, Nini Popescu, Adrian Ilie, Mihai Roman II, Jeremy Bokila, Gheorghe Grozav, Hamza Younes și Ruben Ramos Martinez (jucători de câmp). Juniorii Oprea, Popescu şi Ilie vor fi înscrişi, potrivit condiţiei impuse de către UEFA, în lista jucătorilor participanţi la preliminariile Europa League.

Joc_cu_piciorul_ziua_2_Maribor_fcpetrolul.roÎn a doua zi a cantonamentului din străinătate, la peste 30 de grade, petroliştii au avut parte de două antrenamente, unul de dimineaţă, altul – după-amiază. Odată cu venirea lui Mustivar, preluat miercuri, 19 iunie, de la areoportul din Zagreb şi prezent la a doua şedinţă de pregătire, a venit şi un jucător nou, ex-mijlocaş închizător al divizionarei secunde, Sportul Studenţesc Bucureşti. Este vorba despre Andrei Lungu, devenit liber de contract pentru neplata salariilor la clubul păstorit de Vasile Şiman. Se pare că Lungu este primul dintre jucătorii care vor mai ajunge la faţa locului, pentru a fi testaţi de către staff-ul tehnic al Petrolului. Tot miercuri, în delegaţia „galben-albaştrilor”, a fost şi un sărbătorit, juniorul Adrian Ilie aniversându-şi în străinătate atingerea vârstei majoratului. Asta după ce dimineaţa s-a supus antrenamentului fizic comandat de preparatorii spanioli Ignacio Nacho Martinez şi Alberto Peribanez Rivas, iar după-amiază – celui cu mingea , condus de Cosmin, Contra, Laurenţiu Roşu şi Cătălin Grigore (foto jos).