Petroliştii au încheiat stagiul de la Belek tot aşa cum l-au început: cu o înfrângere

Redactia -

Fără îndoială cel mai puternic adversar întâlnit în cele două stagii de pregătire şi meciuri-test din Antalya, de la Lara şi, respectiv, Belek, echipă sârbă Steaua Roşie Belgrad le-a arătat petroliştilor, vreme de 55 de minute, cel puţin, la ce nivel se află cu o săptămână înainte de reluarea campionatului Ligii I. Profitând de debutul timid al ploieştenilor, a doua clasată din primul eşalon sârbesc a dus scorul, în numai 10 minute, la 2-0, după „dubla” lui Darko Lazovic (15 şi 25). Mai întâi, purtătorul tricoului cu numărul 8 a făcut un un-doi cu Ognjen Mudrinski, s-a trezit faţă în faţă cu Mircea Bornescu, din impact balonul a sărit peste portarul Petrolului, sârbul beneficiind apoi de încercarea de respingere disperată a lui Jean Sony Alcenat, obiectul de joc ricoşând în plasă din tibia autorului golului. Apoi, Manasse Ruben Enza-Yamissi a condus prea lung o minge din lateral stânga spre centrului propriului careu de „16 metri”, cu Mudrinski în spate, acesta din urmă i-a „ciupit” mingea şi Lazovic a trimis-o, din prima, direct în vinclul din dreapta buturilor „galben-albaştrilor”. La 10 minute de la reluare, Vukan Savicevic a trimis pe jos în careul mic, Mudrinski a urmărit şi a împins balonul, din cădere, în plasă, de la 5 metri, fiind scos din ofsaid de Guilherme Haubert Sitya. Din fericire, canonada sârbilor avea să se oprească atunci, intrând apoi „în mână” Jeremy Bokila. Mai întâi, a fost trântit în suprafaţa de pedeapsă de către Nikolai Petkovic, arbitrul arătând punctul cu var, acolo de unde Gheorghe Grozav a transformat din nou cu o „scăriţă” de efect. Trecuseră tot 10 minute de la ultima reuşită a sârbilor, iar petroliştii arătau deja clar că pot reveni în meci. Ulterior, Bokila a povocat şi eliminarea lui Luka Milivojevic, tot pentru două cartonaşe galbene, aşa cum se întâmplase, în prima repriză cu Hamza Younes (32). Potrivit înţelegerii, toţi cei trei expulzaţi au fost înlocuiti, pentru ca testul să se joace cu număr egal de jucători. În minutul 73, tot Bokila a recepţionat o minge trimisă în adâncime, l-a driblat scurt şi elegant pe omul de marcaj al său, Uroş Spajic, şi a şutat, la firul ierbii, de la 15 metri, în colţul din stânga al porţii lui Boban Bajkovic, pentru 2-3. Ambiţios, congolezo-olandezul a vrut neapărat să fie în miezul fazei care era cât pe aici să aducă o neaşteptate egalare, în minutul 76, dar – după ce a evitat o ciocnire involuntară cu Sony Mustivar, căpitan după ce l-a înlocuit pe Laurenţiu Marinescu (foto, urmat de Bornescu, Enza-Yamissi şi Geraldo Alves, înainte de primul fluier; www.fcpetrolul.ro) – a trimis balonul pe jos tot spre colţul din stânga, însă Bajkovic l-a prins atunci. Cu trei minute mai devreme, goal-keeper-ul Stelei Roşii se opusese inspirat unui trasor în cross, de pe stânga, al lui Grozav. Ultima ocazie a „lupilor” l-a avut drept protagonist pe Marian Cristescu, însă rezultatul final a fost 3-2 (2-0) în favoarea sârbilor.

FC PETROLUL: Bornescu – Alcenat, Geraldo, Enza-Yamissi (46 – Neag), Guilherme (87 – Grecu) – L. Marinescu (cpt; 31 – Mustivar), Hoban (85 – Romario) – Renan (77 – M. Cristescu), Younes (32 – Grozav), Morar (46 – Sauvadet) – Bokila. Antrenor: Cosmin Contra.
STEAUA ROŞIE: Bajkovic – Mikic, Pantic, Spajic, Petkovic (65 – Mladenovic) – Lazovic, Milivojevic (68 – Luis Garrido), Milijas (cpt), Kasalica – Savicevic (60 – Asamoah), Mudrinski. Antrenor: Vladimir Vujasinovic.

După joc, căpitanul Petrolului a declarat pentru siteul clubului că „sper să nu fie ceva serios. Am preferat să nu forţez, simţind dureri în zona inghinală. Şi-aşa, terenul era destul de greu din cauza ploii abundente ce a căzut timp de mai multe ore”. La acest meci au asistat acţionarul unic Daniel Capră, preşedintele consiliului de administraţie Florian Walter, directorul executiv Alexandru Crângu şi primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu, cei doi din urmă deplasându-se special din ţară pentru a vedea pe viu această ultimă confruntare din Antalya. Luni, dis-de-dimineaţă, delegaţia ploieştenilor va zbura spre Istanbul, iar apoi spre Otopeni, urmând să ajungă în România, în jurul orelor prânzului. A doua zi va fi liberă, iar miercuri se va reveni la antrenamente, de joi intrându-se în cantonament pentru partida de duminică, ora 18.00, de la Galaţi, cu Oţelul, din etapa a XX-a. Atunci vor lipsi Sony Mustivar, Gheorghe Grozav, Marian Cristescu şi Romario Santos Pires, toţi pentru cumul de cartonaşe.