Petroliștii îi așteaptă pe „Bad Blue Boys” cu… casa închisă!

Redactia -

Petroliștii îi așteaptă pe „Bad Blue Boys” cu… casa închisă!

Doar în câteva ore, fanii Petrolului (foto sus; www.gsp.ro) au epuizat biletele pentru prima manșă a play-off-ului Europa League, de pe arena Ilie Oană, cu Dinamo Zagreb! Croații vor veni la Ploiești însoțiți de suporterii lor – fiind solicitate 600 de tichete! -, aflați între primii 20 din Europa în privința durității și a comportamentului huliganic ale lor! Renumiți pentru distrugerile pe care la fac pe oriunde merg după favoriții lor, inclusiv la Timișoara, în urmă cu puțini ani, băieții de la „Bad Blue Boys” (foto jos; www.cooltimelinephotos.com) au generat deja emoții, atât pentru ceea ce s-ar putea întâmpla în spațiul destinat lor, la peluza a II-a a stadionului local, cât și pentru manifestările de dinainte de partidă, din oraș. Motiv pentru cei care răspund de ordinea publică să fie în alertă odată cu sosirea aici a simpatizanților echipei patronate de Zdravko Mamic, un fel de… Gigi Becali, așa cum e descris de mass-media. Aflat în conflict deschis, de câtva timp, cu nucleul dur al galeriei lui Dinamo, Mamic speră, probabil, ca măcar la Ploiești să scape de virulenții contestatari ai săi. Interesant este că antrenorul trupei din Zagreb, Zoran Mamic, fratele patronului foarte bogat, este și director executiv al clubului croat, având și el probleme în țara sa cu legea, în urma unor transferuri cu cântec! La Dinamo joacă și fostul fundaș dreapta portughez al lui CFR Cluj, Ivo Pinto, cel care – prin declarații recente – a dovedit că nu a uitat de meciurile tari cu Petrolul, unul – singurul direct pierdut de către ardeleni – fiind cel din finala Cupei României-Timișoreana, de pe 1 iunie 2013, câștigat de ploieșteni. Lusitanul a recunoscut că echipa fanion a noastră este aproape imposibil de învins pe propriul teren, fanii locali punând mare presiune pe formațiile adverse. Iar joi, 21 august 2014, de la ora 20.15, cu siguranță că va fi și mai și, anunțându-se deja sold-out!

Răzvan Lucescu are la dispoziție tot efectivul, neavând accidentați sau suspendați, putând alinia astfel cea mai bună trupă, una care să redescopere gustul golului – sau al golurilor – și, mai ales, să nu încaseze vreunul. Dacă ex-petrolistul Hamza Younes nu a avut noroc nici de vreo reușită, nici măcar de o remiză pe „Arena Națională”, miercuri seară, noua lui echipă, Ludogoreț Razgrad, pierzând, printr-un gol primit în minutul 88, turul play-off-ului Ligii Campionilor cu Steaua, tunisianul fiind integralist, se dorește ca măcar gruparea căreia i-a declarat iubire pe viață, și de la distanță, să facă un pas important spre calificarea în grupele Europa League, în aceeași fază a competiției. Croații sosesc miercuri la Ploiești, cazându-se la hotel Prahova Plaza, vor susține o conferință de presă și vor avea antrenamentul oficial după cele similare ale gazdelor de la Petrolul.

15-bad-blue-boysAltfel, de remarcat că informația potrivit căreia mijlocașul defensiv Romario Santos Pires ar fi fost împrumutat, pentru un sezon, la echipa din primă liga a Israelului, Hapoel Beer-Sheba, furnizată de către siteul unei publicații din Țara sfântă, a fost doar un zvon fără acoperire, sud-americanul făcând parte și acum din efectivul „lupilor”. Dar duminică, 17 august, a luat loc la tribuna 0, nefiind inclus în lotul de 18 pentru partida de campionat cu Rapidul. Cu Dinamo Zagreb va reveni pe teren… vecinul de scaun de-atunci al lui Romario, fundașul dreapta Jean Sony Alcenat, haitianul lipsind din iarbă de la remiza albă cu bucureștenii, din cauza eliminării din duelul de la Iași, cu CSMS, care a condus la o suspendare pe o etapă, în Liga I, a lui. Odihnit, Alcenat își va putea dovedi din nou maxima utlitate, în special pe plan ofensiv, lipsa lui resimțindu-se acut la finele săptămânii trecute.

Comisia de arbitri a UEFA a delegat la Ploiești, pentru confruntarea dintre Petrolul și Dinamo Zagreb, o brigadă din Italia, avându-l la centru pe cel despre care se spune că ar fi cel mai bun din Pensinsulă în acest moment, Daniele Orsato, cavalerul fluierului favorit al celebrului Pierluigi Collina. Orsato va fi ajutat la cele două linii de compatrioții Lorenzo Manganelli și Nicola Andrea Nicoletti, rezervă fiind Daniel Dovero, iar observatorul de profil – olandezul Marinus Koopman. Delegatul UEFA, care va avea, cu siguranță, serios de tras cu… fanii corați, vine din Finlanda și este Styrbjorn Oskarsson. Este de preferat ca suporterii Petrolului să nu răspundă la eventualele provocări ale omologilor croați, aceștia din urmă având „meciul” lor cu oficialii lui Dinamo Zagreb!