Petroliştii pleacă astăzi spre Insulele Feroe

Redactia -

Petroliştii pleacă astăzi spre Insulele Feroe

După antrenamentul de marţi seară, 23 iulie 2013, antrenorul principal Cosmin Contra şi-a convocat jucătorii aleşi pentru depalsarea din Insulele Feroe şi miercuri dimineaţă, pentru o nouă şedinţă de pregătire. Plecarea spre locul unde se va desfăşura partida retur cu Vikingur Gota, programată joi, 25 iulie, de la ora locală 20.00 (un ceas mai târziu în România) se va face astăzi la 15.00, cu un charter, care va ateriza pe aeroportul din Vagar în jurul orei 19.00. Meciul va fi găzduit de o arenă de 6.000 de locuri din localitatea Toftir şi se va disputa pe o suprafaţă de joc cu gazon artificial, nefiind preluat de vreun post TV din ţara noastră.

Iată care este efectivul (foto; www.fcpetrolul.ro), pe care se va baza Contra şi colaboratorii săi din staff-ul tehnic în returul cu Vikingur Gota: Valincius Povilas, Mircea Bornescu (portari); Sebastian Achim, Geraldo Alves, Manasse Ruben Enza-Yamissi, Elhad Naziri, Guilherme Haubert Sitya, Constantin Grecu (fundaşi); Sony Mustivar, Ovidiu Hoban, Romario Pires, Damien Boudjemaa, Pablo de Lucas Torres, Filipe Teixeira, Gheorghe Grozav, Vlad Morar (mijlocaşi); Hamza Younes (atacant). După cum se observă, nu vor face deplasarea la faţa locului, dintre cei care figurează, conform www.uefa.com, pe lista pentru jocul al doilea cu Vikingur, nici titularului postului de apărător al buturilor din prima manşă a disputei din turul II preliminar al competiţiei continentale Europa League, brazilianul Peterson dos Santos Pecanha, nici mijlocaşul camerunez Njongo Lebo Priso. Atacanţii Abel Issa Camara şi Ferebory Dore nu au fost trecuţi pe aceeaşi listă şi, deci, nu au drept de joc în Europa League, deocamdată. Codnucerea partidei dintre Vikingur şi Petrolul a fost încredinţată unui trio francez de arbitri, din compoenţa căruia fac parte centralul Said Ennjimi şi asistenţii Eric Dansault şi Cyril Lompre.

În altă ordine de idei, marţi seară a fost prezent la antrenament şi Jean Sony Alcenat, dar haitianul s-a pregătit separat, el trebuind să se reacomodeze cu fusul orar din România, după ce, imediat ulterior câştigării Cupei României, s-a prezentat la echipa naţională a statului Haiti, pentru mai multe meciuri amicale şi oficiale desfăşurate în America de Nord şi Centrală. Alcenat, care astfel nu a avut nici vacanţă de vară, nu este trecut, nici el, pe lista transmisă la UEFA pentru jocurile cu Vikingur, urmând a se vedea dacă va fi prezent la confruntările contra lui Vitesse Arnhem, în turul III preliminar, în cazul calificării Petrolului în această fază a întrecerilor.