Petroliştii pleacă în Turcia să testeze un fundaş italian din Serie B

Redactia -

Miercuri, 10 octombrie 2012, pe www.fcpetrolul.ro s-a dat publicităţii lotul Petrolului care va fi deplasat de joi, 11 octombrie, la orele prânzului, cu o cursă charter, la Istanbul şi va rămâne acolo până în seara zilei de sâmbătă, 13 octombrie.Vineri, 12 octombrie, găzarii vor oferi replica unei echipe celebre din Turcia, Galatasaray. Partida amicală – care se va desfăşura în aceeaşi zi cu meciul oficial din preliminariile Cupei Mondiale din Brazilia – 2014, dintre primele reprezentative ale Turciei şi României – urmează a fi găzduită, de la ora 15.30, de baza de antrenament a trupei „Cim Bom Bom”, situată în cartierul Florya şi purtând numele de „Metin Otkay Sport Complex”. Întâlnirea dintre tricolorii noştri şi jucătorii „Semilunei” a fost programată pe arena clubului rival al „Galatei”, Fenerbahce, „Sukru Saracoglu”, şi va debuta de la 20.30, cât să ajungă acolo, se speră, şi ploieştenii. Asta pentru că, la Istanbul, este un trafic infernal la orele amiezei, iar baza „galben-roşiilor” este situată la o distanţă destul de mare de stadionul lui „Fener”.

Din delegaţia Petrolului vor lipsi Mircea Bornescu şi Gheorghe Grozav, selecţionaţi de către Victor Piţurcă şi prezenţi astfel şi ei în metropola turcă, Manasse Ruben Enza-Yamissi, convocat la echipa naţională a Republicii Centrafricane, şi Ionuţ Neag – chemat la lotul „U19”. La Ploieşti vor rămâne toţi fotbalişti cu probleme medicale, precum Geraldo Alves, Sebastian Cojocnean, Sebastian Achim şi Jean Sony Alcenat, dar şi Gaston Mendy, cel care nu a obţinut viză de intrare în Turcia.

În situaţia în care antrenorul principal Mircea Rednic nu avea la dispoziţie niciun fundaş dreapta de meserie, a fost chemat să fie testat, putând intra chiar titular în meciul amical contra echipei Galatsaray, un italian de 27 de ani, Stefano Avogadri (foto; www.tuttomercatoweb.com), fost căpitan, în Serie B, al formaţiei Piacenza Calcio, care a dat faliment în această vară. „Macaronarul” activa acolo încă din anul 2004. Avogadri este fundaş dreapta, dar poate evolua pe bandă şi mai în faţă, dar şi ca… fundaş stânga, lovind mingea bine cu ambele picioare. El are peste 100 de meciuri în al doilea eşalon italian şi a înscris trei goluri. Rămâne de văzut dacă îl va convinge pe Rednic de oportunitatea legitimării lui – în prezent fiind liber de contract – sau va împărtăşi soarta argentinianului Federico Luciano Nieto, care doar s-a antrenat cu Petrolul şi a fost trimis apoi acasă, din cauza unor probleme legate de transfer. În afara lui Stefani Avogadri, conducerea tehnică a ploieştenilor a decis să mai ia un jucător nou la Istanbul, pe Iulian Ilie, apreciat drept cel mai promiţător fotbalist din propriul centru de copii şi juniori, despre care se spune că ar fi refuzat să meargă la Academia Masia a celebrului club CF Barcelona. Iar asta din cauză că ar fi fost singur acolo, părinţii săi fiind în imposibilitatea de a-i fi alături. Iddea de a-l lua şi pe Ilie în Turcia este legată de programul comunitar recent lansat prin Asociaţia „Lupii Galbeni”, cu scopul educării tinerilor cu privire la ceea ce înseamnă fotbalul şi echipa actuală a Petrolului.

Iată care este lotul pe care se va baza tehnicianul „galben-albaştrilor” în testul cu „Galata”: Vasili Hamutovski, Valincius Povilas (portari); George Galamaz, Constantin Grecu, Guilherme Haubert Sitya, Ovidiu Hoban, Sony Mustivar, Laurenţiu Marinescu, Damien Boudjemaa, Adrian Cristea, Marian Cristescu, Daniel Opriţa, Younes Hamza, Jeremy Bokila, Anthony Nwakaeme Tony, Vlăduţ Morar, Stefano Avogadri (jucători de câmp).