Petroliștii prezenți marți la conferința de presă – unul în tribună, iar altul, eliminat după trei minute de stat pe teren!

Redactia -

Petroliștii prezenți marți la conferința de presă – unul în tribună, iar altul, eliminat după trei minute de stat pe teren!

Așa cum am scris ieri, la conferința de presă care a prefațat, la sala de la arena Ilie Oană, returul semifinalei dintre Astra și Petrolul, de la Giurgiu, au participat, conform protocolului stabilit de către organizatorii Cupei României-Timișoreana, doi jucători ai ‘lupilor”, Marian Dean Beța și Vlad Morar (foto, depășindu-l pe fostul „oțelar” Ionuț Neagu, în turul semifinalei ediției 2012-2013 a Cupei României, de la Galați; www.libertatea.ro), presupuse rezerve la partida de a doua zi, ei fiind cei aleși! Explicația a fost că s-a dorit menajarea titularilor, aflați la un hotel din București, în cantonament. Înaintea disputei decisive pentru calificarea în ultimul act al competiției KO, Beța a trebuit să urce în tribună, nefiind reținut de antrenorul Răzvan Lucescu în lotul de 18 echipieri trecuți în raportul de joc. În schimb, Morar a luat loc pe bancă, alături de celelalte rezerve ale Petrolului. În minutul 81, fostul junior al Universității Cluj, adus la Ploiești de Florian Walter în vara anului 2012, a fost trimis pe gazon în locul lui Albin, iar 60 de secunde mai târziu, pentru că a împiedicat executarea unei lovituri libere de către echipa gazdă, undeva la centrul terenului, a fost avertizat de arbitrul Cristi Balaj. După numai tei minute, Vlad Morar a intrat prin alunecare, lângă linia de margine, în terenul oaspeților, și l-a lovit cu talpa în picior pe Enache, obligându-l pe central să-i arate cel de-al doilea cartonaș galben și, implicit, să-l elimine! Tânărul jucător s-a dus apoi în spațiul în care se afla galeria Petrolului, acolo de unde a urmărit restul meciului, cântând și încurajând până la final!

Morar este încă un fotbalist al formației fanion a Ploieștiului și a Prahovei care și-a lăsat colegii de echipă cu un om mai puțin pe gazon, după ce se întâmplase la fel, în campionatul Ligii I, cu Geraldo Alves și Sony Mustivar, la confruntările cu CFR, de la Cluj, și – respectiv – Gaz Metan Mediaș, de la Ploiești. Deci, în trei partide consecutive, Petrolul a avut tot atâția jucători expulzați de pe teren! Interesant este că Morar a fost unul dintre autorii golurilor meciului tur din semifinala ediției trecute a Cupei României, dintre Oțelul și Petrolul, de la Galați, după acel 3-0 în favoarea „lupilor” deschizându-se larg ușa spre finala câștigată de ei pe 1 iunie 2013!