ACS Petrolul ’52 continuă să doboare recorduri, 12 victorii consecutive, și e prima echipă calificată în play-off! Jarovic a devenit o… „mașină de goluri”! A marcat și în poarta Chiajnei!

Dragos Trestioreanu -

ACS Petrolul ’52 continuă să doboare recorduri, 12 victorii consecutive, și e prima echipă calificată în play-off! Jarovic a devenit o… „mașină de goluri”! A marcat și în poarta Chiajnei!

Dacă scriu și joi, 18 noiembrie 2021 – ziua în care clubul găzarilor și-a recâștigat cele șase mărci pe care le-a scos la licitație, din nou, Primăria Ploiești -, tot ACS Petrolul ’52, cu siguranță că voi primi reproșuri. Ca și înainte, de altfel, deși nu era deloc cazul. Nu este nici acum, fiindcă – până când se vor semna, în termenul legal, potrivit www.fcpetrolul.ro, contractele de licență exclusivă pentru toate mărcile Petrolul – titulatura va fi tot aceasta. Ulterior, se va alege una dintre mărci – mai mult ca sigur FC Petrolul – care să fie comunicată la FRF și abia atunci va apărea noua denumire în actele federației. Și tot atunci, firește, mă voi conforma și eu, în privința denumirii trupei găzarilor. Ei bine, în aceeași zi cu readucerea acasă a mărcilor la cei care au contribuit la crearea lor, fostele glorii și membrii fondatori ai clubului, Petrolul ’52 s-a impus, spre final de joc, în dauna uneia dintre contracandidatele serioase la calificarea în play-off, implicit și la promovarea în Liga 1. Mai exact, Concordia Chiajna, formația oaspete a arenei Ilie Oană de joi seară.

A fost greu însă de învins pentru „lupi”. Dar a fost greu pentru că… arbitrul și ei înșiși l-au făcut greu acest meci programat în nocturnă, la câteva grade Celsius peste zero. A fost un joc cu multă adrenalină, cu prea multe faulturi dure, unul în care ambele combatante se temeau parcă una de alta. Prima fază mai caldă de poartă s-a consumat în minutul 18, când o centrare deviată, de pe dreaptă, a ajuns cu noroc la Vajushi, al cărui dribling scurt l-a păcălit pe unul dintre cei doi foști petroliști din primul „11”asupra căruia a optat Claudiu Niculescu, fundași dreapta Borța. Însă, șutul albanezului a fost cam moale, Aldescu – un portar „under” aflat și pe lista Petrolului ’52, în vară – a respins în față cu palma. A mai fost de remarcat un șut al lui Pîrvulescu, din dreapta, blocat de goal-keeper-ul Concordiei, și un „trasor” din prima al lui Seto, puțin pe lângă bara din stânga porții aceluiași Aldescu. Iar cu cinci minute de pauză, a venit faza care putea schimba cursul ulterior al jocului.

Bratu, pe care îl consider cel mai periculos jucător ofesniv din repriza întâi al ploieștenilor, l-a deschis perfect în spatele defensivei adverse pe cel de-al doilea „under” din formula folosită de Nae Constantin, internaționalul de juniori Pîrvulescu. Centrare acestuia din urmă a fost deviată cu palma brațului stâng, în corner, de către celălalt ex-petrolist, Lazăr. Și centralul Cătălin Popa, din Pitești, și „vecinul” său de județ din Râmnicu Vâlcea, asistent de la tușa unu, Marius Bodea, au închis ochii, arătând colțul terenului! Ba mai mult, Popa i-a arătat și un „galben” lui Măzărache, care se încălzea prin apropiere. Ce era să facă omul? Să tacă atunci când a văzut nedreptatea? La câteva minute, în compensație, îmi închipui, argeșeanul a mai închis ochii la o altă fază de penalti, de data aceasta din careul mare al ploieștenilor. Aflat în controlul balonului, în lateral stânga, Meijers s-a trezit că balonul i-a fost „suflat” de Sandu, care i-a pasat lui Voicu, al cărui șut a trecut mult peste poartă. Probabil dezechilibrat, olandezul l-a trântit pe gazon pe același Lazăr, însă…

La reluare, câte un fotbalist din fiecare tabără a revenit pe teren cu un bandaj mare pe cap, în ton cu echipamentul, același Meijers – cu unul galben, iar Voicu – cu unul alb. Ca rezultat al acelui „cap în cap” din minutul de prelungire al primului mitan, atunci când ilfoveanul nu a văzut cartonașul galben meritat. Și s-a mai întâmplat la fel și cu Palmeș și Diarra, în a doua parte a jocului, când fostul ciucan nu a fost avertizat. Altfel, deși lui Niculescu i s-a părut că echipa lui a fost mereu în control, nu… știu de ce dar Avram a avut numai o singură intervenție – a boxat inspirat la o reluare, din scurt și de aproape, a lui Llulaku -, în rest nefiind deranjat. Asta pe când Aldescu a tot avut avut de lucru. E drept că a primit unicul gol al derbiului abia în minutul 81. Un gol care are și el un istoric aparte. La centrarea din stânga a lui Țicu – și căpitanul, și Pîrvulescu merită tot respectul și admirația pentru efortul depus și jocul bun de după convocările recente de la echipele naționale „U21”, respectiv „U 19” – pentru Jarovic, germanul i-a dominat în săritură pe Palmeș și Marc, dar reluarea sa, fără să fi fost atinsă de către unul dintre cei doi, a mers pe lângă poartă. Spre enervarea oaspeților, Cătălin Popa a arătat colțul terenului, în stânga, în sensul de atac al „lupilor”! Acolo de unde, mai nou-intratul Pană a centrat „ca la carte”, tot Jarovic a venit pornit să dea gol și l-a și reușit, ștergând mingea, cu capul, și direcționând-o către colțul lung, în plasa interioară, pentru un 1-0 decisiv!

Venit dintr-o inițială eroare de arbitraj, golul a răsplătit totuși echipa care – deși nu a jucat foarte bine – a luptat din răsputeri până când a învins. Nu s-a mulțumit deloc numai cu un punct! De altfel, aceste goluri pe final de meci, care aduc trei puncte, sunt deja „marcă înregistrată” pentru Țicu și coechipierii săi. Iar Jarovic a devenit deja o… „mașină de goluri” câștigătoare. A „recidivat” după ce a deschis scorul și în meciul amical de-acum șase zile, contra Chindiei. Așa cum o făcuse și ulterior pauzei precedente, după ce înscrisese în amicalul cu Dinamo, de la București. Marchează aproape non-stop atunci când e trimis pe teren și în meciurile oficiale, și în cele amicale! Probabil, dacă ar fi venit din vară, ar fi fost în prezent „cot la cot” cu Diarra, pe podiumul golgheterilor Ligii 2. Africanul nu a fost în apele lui, evoluând modest și având numai un șut pe poartă, în partida de joi seară, fără sorți de izbândă. Victoria cu 1-0, a 12-a consecutivă, doboară încă un record, este prima trupă calificată în play-off și bucuria de după fluierul final a arătat cât de fericiți sunt cei din tabăra acum câștigătoare. Ce frumos a fost! Acesta este și motivul pentru care am preferat la titlu afișul talentatului realizator mare petrolist Ionuț Cărbureanu, care are un mesaj sugestiv, în limba engleză: ONE VICTORY BRINGS ANOTHER VICTORY! O victorie aduce o altă victorie! Așa a fost! Și se speră să mai fie și vineri, 26 noiembrie, la Mediaș, în fața echipei FC Hermannstadt Sibiu, în derbiul de la ora 17.30, ca și în ultimul al acestui an, cel cu „U” Cluj, de pe „Ilie Oană”, din 7 decembrie, 17.00!

Foto: www.fcpetrolul.ro (Ionuț CĂRBUREANU) și www.digisport.ro