Petrolul ’52 a câștigat și faza locală a Cupei României! Q.E.D pentru… municipalitate!

Dragos Trestioreanu -

Petrolul ’52 a câștigat și faza locală a Cupei României! Q.E.D pentru… municipalitate!

Pe o arenă Ilie Oană ce număra, la începutul finalei fazei județene a sezonului 2017-2018 a Cupei României, circa 1.200 de iubitori ai fotbalului, 99% fani ai Petrolului ’52, și care, pe parcursul meciului, au sărit de 2.000, Claudiu Tudor și coechipierii lui au primit o replică serioasă din partea câștigătoarei ultimelor două ediții, CS Păulești. Venită pe același stadion în prima rundă a returului Ligii A Prahova și scăpând, atunci, doar cu un 0-2, fiind singura echipă ce nu a luat, acolo, mai mult de două goluri, în tot returul, Păuleștiul a onorat finala.

1Ploieștenilor le-a trebuit mai bine de o jumătate de oră să-l învingă pe Bogdan Rădulescu, pentru că, până în acel moment, organizarea jocului dictată de antrenorul Iulius Mărgărit funcționase la parametri aproape maximi. Chiar dacă au avut o posesie ceva mai bună, marcajul si presingul adversarilor a incomodat vădit prestația „galben-albaștrilor”. Astfel încât, se părea că la pauză urma să fie un scor alb. Însă, în minutul 34, Nini Popescu a intuit că centrările pe sus nu aveau sorți de izbândă, tandemul înalt al fundașilor centrali păuleșteni, Ionuț Neagu-Florin Pripu, dominând jocul aerian, și a trimis o pasă pe jos în careul mic, în urma căreia Roland Stănescu – trist că nu mai marcase de două meciuri – a trimis cu genunchiul stâng în plasă, lăsându-l fără replică pe Bobby Rădulescu. A fost un gol care a venit exact când trebuia să vină!

2La reluare, Păuleștiul a lăsat orice urmă de teamă și – așa cum era și firesc într-un meci în care numai învingătoarea primește trofeul – a ieșit la joc, modificând procentul la capitolul posesiei. Mai mult, Pripu a avut o ocazie imensă, dar a irosit-0 neașteptat. Putea astfel să relanseze finala și s-o împingă măcar în prelungiri. Nu a făcut-o! În schimb, celălalt căpitan, Claudiu Tudor, rămas fără… locotenent pe teren, odată cu înlocuirea lui Georgian Păun, a preluat exclusiv sarcina construcției și a dat o pasă de geniu, pe care „omul meciului”, Nini Popescu, a preluat-o în stil mare și a propulsat, apoi, balonul sub bara porții unui Rădulescu rămas „ca la dentist”! Astfel, abia în minutul 85, Petrolul ’52 a fost sigură că a pus mâna pe trofeu! Deși, doar 120 de secunde mai târziu, un fundaș, Cristian Mihai, a fost aproape de reducerea scorului, ratând totuși incredibil cu poarta goală în față! A mai fost și o reușită a lui Andrei Ciobanu, golgheterul campionatului, dar anulată, corect, pe motiv de ofsaid. Drept urmare, echipa care a băgat mingea în poartă – și a avut și strategul, Octavian Grigore, mai bun – a câștigat finala și frumosul trofeu, după un rezultat identic cu cel din returul Ligii A: 2-0!

3Printre premianții serii s-a numărat și bine cunoscutul om de fotbal George Negoițescu, observatorul partidei, un imens luptător pe toate planurile vieții! Au mai primit onorul tribunelor și peluzelor și juniorii mici de la ACS Petrolul ’52 și de la ASV Fortuna Breaza, și arbitrii finalei, și merituoasa finalistă. Iar la urmă, cu trofeul în brațe, învingătorii au făcut turul de onoare primind aplauzele întregului stadion! Acum, poate să vină și barajul, iar apoi și… Liga a III-a! Mai sunt însă destule altele de scris despre finală, așa că voi reveni.

Foto: www.sportonlineph.ro