Petrolul ’52 a debutat în forță jocurile-test: victorie în dauna unei echipe de Liga a II-a! Un tânăr francez a deschis scorul pentru găzari

Dragos Trestioreanu -

Sâmbătă, 4 februarie 2017, ACS Petrolul ’52 a debutat cu un succes seria meciurilor-test în perspectiva unui retur de campionat decisiv în privința promovării în al treilea eșalon național. Deoarece au primit o ofertă de a combate cu o echipă din Liga a II-a, Dacia Unirea Brăila (locul 10, la finele anului trecut), oficialii petroliști au anulat amicalul cu Tineretul Berceni (Superliga B Prahova) și nu le-a părut rău deloc că au riscat să joace, de la bun început, împotriva unei grupări cu două eșaloane mai sus. În fața a câtorva sute de suporteri cu adevărat fideli, care s-au postat în spatele gardului împrejmuitor al terenului cu iarbă sintetică din Parcul Municipal „Ploiești Vest”, unul care a fost pregătit la superlativ, Petrolul ’52 a dispus de trupa brăilenilor pregătiți de Alin Pânzaru – aflată în drum spre casă din cantonamentul de la Poiana Brașov – cu scorul de 2-1 (0-0).

1Interesant este că după o primă repriză încheiată cu un scor în ton cu tabloul din jurul terenului, 0-0, mitan în care nou-venitul Nini Popescu a impresionat, iar unii dintre coechipierii săi au irosit câteva oportunități de a marca, în partea a doua a reușit să finalizeze un fotbalist străin, în vârstă de 21 de ani Halim Khali (foto, în dreapta, alături de compatriotul Neil Hillion; www.republikanews.ro). Francezul este fundaș lateral de picior stâng, a venit la probe la Petrolul, adus în România de către fostul echipier al „lupilor”, Costel Lazăr, actual oficial al Astrei Giurgiu. El a luat o acțiune pe cont propriu și a șutat fericit, de la circa 30 de metri, învingându-l pe portarul Daciei Unirea, Cristian Mitrea, în minutul 55! Abia spre sfârșitul jocului, oaspeții au devenit mai insistenți în ofensivă, iar Cosmin Neagu l-a învins pe Claudiu Chiș (82). Însă, „galben-albaștrii” nu s-au mulțumit cu remiza, oricum un rezultat onorant pentru ei, ci au forțat victoria, pe care au și obținut-o, în prelungiri, grație loviturii de pedeapsă transformată de Michel Jipa, unul dintre jucătorii aflați la probe, românul din Satu Mare stabilit în Anglia, la Watford, Carlos Alberto Angyus, scoțând penaltiul victoriei.

Hillion si KhaliÎn afara lui Khali, fost jucător și în campionatul Gibraltarului (7 meciuri și 591 de minute bifate, potrivit siteului transfermarkt.de), și a lui Angyus, produs al unei școli de fotbal din țara de dincolo de Canalul Mânecii, alte noutăți au fost Roberto Alecsandru (foto, în spatele autorului deschiderii scorului), ex-junior component al SC FC Petrolul aflat acum în așteptarea deciziei de a fi declarat liber de contract, mai sus-amintitul Nini Popescu (și el produs al CCJ al falimentarei SC FC Petrolul, dar ultima oară la Gloria Buzău, însă având o situație delicată bine cunoscută), Alexandru Oae (Astra 2), Alexandru Radu (Luceafărul Oradea), Dănuț Iancu (revenit de la Petrolistul Boldești), Andrei Decebal Pătrașcu (22 de ani, Șoimii Pâncota, născut la Roma) și Neil Hillion.

3Hillion este tot un tânăr francez, care a mai fost la probe, anul trecut, în România, la formațiile de Liga a III-a, Unirea Dej și Atletico Vaslui, ultima dorind chiar să-l și legitimeze, dar nu a mai putut. Iar asta pentru că atacantul a ajuns în Moldova după ultima zi de mercato de vară. Rămâne de văzut care dintre ei va fi și înregimentat în lotul găzarilor. Următoareaa testare va avea loc miercuri, 8 februarie, atunci când ACS Petrolul ’52 va bifa al doilea meci amical, în compania tot a unei echipe de eșalon superior, Petrolistul Boldești (Seria a II-a din Liga a III-a). Amicalul va debuta la ora 15.30, tot pe sinteticul din Parcul Municipal „Ploiești Vest”.

4La partida cu Brăila, antrenorii Octavian Grigore și Gheorghe Liliac i-au menajat, din motive medicale, pe căpitanul Claudiu Tudor, fundașul central Jean Prunescu și mijlocașul de bandă dreaptă Ilie Dumitrescu, iar lui Alin Ursu s-ar putea să i se caute o echipă, la care să fie detașat cu scopul de a evolua mai multe minute.

ACS PETROLUL ’52 (repriza I): I. Marinică – Olaru, R. Alecsandru, D. Chiriţă (cpt), Velisar – Vl. Butufei – N. Popescu, R. Catană, G. Păun, Dr. Gheorghe – Vintilă.

ACS PETROLUL ’52 (II): Chiş – Al. Oae, R. Alecsandru, Al. Crăciun, Al. Radu – Niţescu – D. Iancu, Khali, Hillion, Pătraşcu (70 – Carlos Alberto Angyus) – M. Jipa.

Tehnicianul oaspeților, Alin Pânzaru, a folosit următorul efectiv: portarul Popa și jucătorii de câmp Niţă, Moglan, Ghiocel, Stănciulescu, Iosofache, Adăscăliţei, Oprea, Mucuţă, Ciuculeanu, Calu, mai evoluând, pe parcursul meciului, și goal-keeper-ul Mitrea, și jucătorii de câmp Puiu, Ivan, Necoară, Hagianu, P. Ioan, Roşoagă, Neagu, Puşcaşu și Iordache.

BannerȘi la acest joc amical, ultrașii Petrolului au afișat un banner prin care au solicitat Consiliului Local Ploiești să voteze favorabil proiuectul de acordare a mărcii, siglei și a palmaresului continuatoarei tradiției clubului găzarilor, ACS Petrolul ’52 (Foto: Gabriel DIMA).

Foto (din  meci): www.sportonlineph.ro