Petrolul ’52 a „înfipt” trei „boabe” cu Cornu! Georgian Păun – omul meciului

Dragos Trestioreanu -

Petrolul ’52 a „înfipt” trei „boabe” cu Cornu! Georgian Păun – omul meciului

Întors de foarte puțin timp din aventura profesională de câteva luni din Palestina, tânărul și talentatul tehnician prahovean Mihai Dinu (foto jos), un fel de copie în spațiul tehnic a lui… Marius Șumudică, a avut drept prim target pregătirea meciului cu liderul campionatului Ligii A Prahova, ACS Petrolul ’52 Ploiești. Ambițios, dar și inspirat, totodată, Dinu și-a așezat echipa cum nu se poate mai corect pe terenul de la Cornu, unul care a fost cu mult mai bun decât destule altele din acest eșalon.

11Vreme de o repriză, i-a ieșit, formația lui – excelent motivată, de la vestiare și până în spațiul tehnic! – i-a rezistat Petrolului. Cea care, deși a avut posesie și câteva ocazii mari de a înscrie, s-a lovit de forma bună a portarului Costin Dumitrache, dar și de dăruirea unei defensive mai greu de depășit. Față de alte grupări, CS Cornu nu a făcut antijoc, ci s-a luptat cu mijloacele – corecte – avute la dispoziție în acest moment. Optând pentru un 1-4-2-3-1, Mihai Dinu a blocat adesea bine cunoscuta construcție a ploieștenilor, cei care au trebuit să caute fel de fel de soluții pentru a supune apărarea adversă. Le-a reușit abia în minutul 47, atunci când „omul meciului”, Georgian Păun, artistul găzarilor, a „scos din joben” o execuție superbă, șut cu efect, de la 25 de metri, din poziție centrală (foto sus, în text), mingea aproape mângâind vinclul din stânga al porții lui Dumitrache, goal-keeper care nu a mai avut ce face, decât să scoată mingea din plasă!

Venit imediat la reluare, golul lui Păun a însemnat deschiderea supapei emoțiilor oaspeților și a urmat astfel, firesc, desprinderea. Nu chiar imediat, e drept, ci după 22 de minute, la doar patru după ce Roland Stănescu (foto, la minge) fusese trimis în iarbă de către Tavi Grigore. Fotbalist care știe să atace în forță orice balon vine din corner la înălțimea-i potrivită, Stănescu a fructificat spectaculos centrarea din cornerul de pe stânga a lui Georgian Păun. Iar, pentru a-și desvârși opera, cel din urmă le-a oferit celor peste 1.000 de iubitori ai fotbalului – majoritatea, desigur, veniți s-o încurajeze pe Petrolul ’52, ca și inclusiv câțiva fani locali – o mostră de show veritabil.

2 bisAstfel, el a driblat, în minutul 71, tot ce i-a ieșit în cale, inclusiv pe apărătorul buturilor Cornului, pentru a finaliza simplu, de la câțiva metri, în poarta goală (foto, sub titlu). Cu scorul fixat atunci, 3-0, după o primă repriză albă, ploieștenii au mai pus trei puncte la zestrea bogată a lor și s-au apropiat și la patru goluri de cifra 100 de reușite, care ar putea fi sărbătorită sâmbătă, 6 mai 2017, pe arena Ilie Oană, împreună cu mii de suporteri frenetici și devotați 100%!

Strategiei omologului care îl are drept idol pe celebrul italian Arrigo Sacchi și mentor pe Petre Gavrilă, fostul lui șef de la de-acum defuncta școală de fotbal EuroAfrica, din Bușteni, Grigore i-a opus un 1-4-1-4-1, cu Daniel Chiriță urcat singur la închidere, pentru a i se oferi lui Gabriel Frâncu șansa unui al doilea meci consecutiv ca integralist, alături de Jean Prunescu, după cel de miercuri, de la Boldești, din Cupa României. În „războiul generațiilor”, singurul tehnician cu licență Pro din Liga A Prahova a mizat, de la început, pe un alt vârf, Adrian Vintilă, dându-i acestuia încă o posibilitate de a demonstra dacă poate face pasul spre… al treilea eșalon național. L-a pus din nou pe bancă pe Ilie Dumitrescu, mergând în benzi pe ofensivii Nini Popescu și Dragoș Gheorghe, iar în defensivă – pe Răzvan Catană și Mihai Velisar. Patru jucători care par a-l fi convins, deja, pentru viitor. În poartă, Ionuț Marinică a câștigat, deocamdată, duelul concurenței cu Claudiu Chiș și Cătălin Nițache, gata oricând, însă, de a-l substitui pe goal-keeperul titular meritat din retur.

1 bisConștient că nu va avea un meci ușor la Cornu, echipa locală dorindu-și a dovedi că ultimul rezultat, 1-7 la Păulești, a fost consecința doar a evoluției în 10 oameni, după eliminarea, pentru două cartonașe galbene, a secundului-jucător Ionuț Pârvan, Octavian Grigore a fost atent la fiecare detaliu, neriscând aproape nimic, chiar și înlocuirile făcându-le destul de târziu. Mergând mereu pe aceeași tactică, folosind-o, deci, cu obstinație, dar și având răbdare până își dovedește eficacitatea, lui Grigore îi iese mereu, nu degeaba echipa construită de el având 19 victorii și 5 remize, în 24 de etape scurse până acum.

CS CORNU: C. Dumitrache 6 – Oae 6, Cortan 6, Ov. Gheorghe 6, Oaie 6 – Gavrilă 5.5 (62 – I. Herea 5.5), Al. Zamfir 5.5 (75 – Sintulescu 6) – D. Simion 6 (46 – Jinga 6), Fl. Prodan 5.5 (78 – Al. Oprea), Băcioiu 5.5 (cpt) – Șovăială 5.5. Antrenori: Mihai Dinu (principal), Ionuț Pârvan și Marius Irimescu (secunzi).

PETROLUL ’52: Marinică (fără notă, nu a avut ce apăra) – R. Catană 7.5, Prunescu 7.5, Frâncu 7.5, Velisar 7.5 – D. Chiriță 7.5 – (79 – T. Nițescu) – N. Popescu 7.5 (75 – I. Dumitrescu 7), Cl. Tudor 8 (cpt; 76 – Vl. Butufei), G. Păun 9, Dr. Gheorghe 7.5 – Ad. Vintilă 6 (65 – R. Stănescu 8). Antrenori: Octavian Grigore (principal), Gheorghe Liliac (secund).

Au arbitrat: Laurențiu Piciu 7.5 – Emil Mateescu 7.5 (ambii din Ploiești) și Iulian Bălănescu 7.5 (Plopu).

Observator AJF: Ion Andreoiu (Ploiești).

Cartonașe galbene: Ov. Gheorghe (19), Dr. Gheorghe (36), Fl. Prodan (41), Al. Oprea (90).

Mihai Dinu cu Petrolul 52, FacebookOrganizarea partidei de la Cornu a fost pur și simplu la superlativ, iar atunci când va fi înălțată și tribuna, apoi și acoperită, baza sportivă locală – care are o suprafață de joc net superioară multora din campionatul județean – va fi omologabilă pentru meciuri din Liga a III-a. Există spațiu suficient și pentru două peluze, ceea ce s-a construit până cum însă fiind, deja, de nivelul celui de-al treilea eșalon național. Gazdele au fost extrem de amabile cu vizitatorii de la Ploiești, într-un top personal, Blejoiul și Cornu aflându-se la mare distanță de ceieilalți competitori, în caeea ce privește organizarea și modul de tratare a oaspeților. Aproape de arenă se află și o sală mare de sport, cu o arhitectură deosebită. Mai rămâne doar ca localnicii să se adune, cu mic, cu mare, în cât mai multe echipe și să practice sportul. Condiții sunt din belșug.

În ziua meciului din etapa a XXIV-a, căpitanul Petrolului, Claudiu Tudor (foto, în duel cu Florin Prodan, nr. 8), a împlinit vârsta de 32 de ani, fiind sărbătorit atât cu fanii din cele două „peluze”, coechipierii aruncându-l atunci „în aer”, cât și de antrenori și conducători, primind în dar, la vestiare, un frumos și delicios tort simbolizat specific!

ultima josȘi la Cornu, Mădălin-Jorj Mihailovici (foto jos, primul din stânga, discutând cu președintele executiv Cristian Vlad și cu antrenorul principal Octavian Grigore) a fost alături de Petrolul ’52, de data asta fiind prezent și Virgil Dridea la joc, în calitate de suporter. Mihailovici, se vede, este un suporter născut și crescut al culorilor galben-albastre, nu unul făcut, precum au mai existat. Garant serios al viitoarei colaborări, CEO Veolia România se dovedește deja a fi persoana care va privi și cu sufletul, ci nu altfel, relația contractuală cu găzarii. Chiar dacă răbdarea fanilor a dat în clocot, o construcție de acest gen se clădește în liniște, iar momentul oficializării va veni cu siguranță la timpul potrivit. Oricum, drumul pe care merge ACS Petrolul ’52 Ploiești este cel drept!

Foto: www.sportonlineph.ro, Mihai Toma și Facebook