Petrolul ’52 a menținut „strocul” golurilor marcate și s-a calificat în optimile fazei locale a Cupei României

Dragos Trestioreanu -

Petrolul ’52 a menținut „strocul” golurilor marcate și s-a calificat în optimile fazei locale a Cupei României

Trupa lui Tavi Grigore și Gică Liliac, ACS Petrolul ’52 Ploiești, a încheiat en-fanfare sezonul oficial de toamnă, având o medie cu puțin peste 7 goluri/meci, raportat la ultimele trei partide disputate: 6 la Plopeni, 9 pe „Ilie Oană” cu CS Mănești 2013 Coada Izvorului, ambele în turul campioantului Ligii A Prahova, și – respectiv – 7 cu formația… ultrașilor săi, Unirea Teleajen, în „16”-imile locale ale ediției 2017-2018 a Cupei România-Timișoreana, pe terenul de iarbă de la baza „Kiru Sport”.

1Deși tehnicienii „galben-albaștrilor” au menajat cinci titulari, căpitanul Claudiu Tudor și proprietarul arenei din spatele Sălii Olimpia, Daniel Chiriță, nefăcând parte din lot, iar Ilie Dumitrescu, Dragoș Gheorghe și Adrian Vintilă au început meciul cu Unirea pe banca de rezerve, intrând după pauză, scorul după primele 45 de minute lămurise deja soarta formației calificate. A fost 4-0, după „dublele” rezervelor obișnuite Michel Jipa (16 și 44) și Sebastian Petre (foto sus, lângă titlu, trimițând în plasă; www.sportonlineph.ro), în minutele 28 și 41, toate reu;itele în poarta unuia dintre liderii… galeriei echipei lor, Bogdan Dinu (foto, în text; www.sportonlineph.ro)! La reluare, antrenorii găzarilor nu au riscat absolut nimic și au trimis pe gazonul foarte bun și „artileria grea”, Vintilă bifând și el o „doppieta” (51 și 87), iar Gheorghe a închis tabela în al doilea minut de prelungiri, pentru 7-1. Asta pentru că, la 5-0 pentru campioana de toamnă a Ligii A Prahova, echipierul vicecampioanei de toamnă a Superligii B, Viorel Zaharia, a transformat în stil mare o lovitură liberă de la circa 22 de metri, ușor lateral dreapta.

Odată cu ultimul fluier al tânărului arbitru ploieștean Mădălin Marinescu, Jean Prunescu – uns căpitan în absența lui Claudiu Tudor – și coechipierii săi au intrat în vacanța de iarnă, urmând a relua pregătirile imediat după jumătatea lunii ianuarie 2017. Atunci când, se va proceda, posibil, la o serie de detașări la alte grupări ale unor tineri jucători, urmând – în funcție de buget – a se face și trei-patru achiziții, ținta numărul unu fiind divizionarul „C” împrumutat de la Petrolistul Boldești pentru primele trei meciuri din campionat, Alexandru Puchea. Nu ar fi exclus însă ca și unul dintre cei lăsați, în vară, să joace la Petrolul să fie rechemat de către echipa care îl are sub contract. Precum și să se consemneze și unele renunțări din actualul efectiv.

2Altfel, de remarcat că, înainte de debutul meciului de pe „Kiru Sport”, la poza de grup, petroliștii de pe teren – au fost 500 și de jur-împrejurul spațiului de joc – s-au afișat cu un banner sugestiv, „Vrem SCUTUL înapoi/Petrolul suntem NOI” (foto; www.republikanews.ro), cu trimitere la discutarea în viitoarea ședință a Consiliului Local Ploiești a proiectului unui ales local de acordare gratuită către ACS Petrolul ’52 a mărcii Petrolul. Foarte interesant de urmărit proxima dezbatare a consilierilor locali, nemaiexistând practic motive pentru a se trena acordarea unui vot favorabil.

UNIREA TELEAJEN: B. Dinu – Condrea, Postelnicu, Mălescu, L. Talianu – Stoica, Bridinel, Dinicu, Dobre (cpt) – Iordache, Constantinescu. Au mai jucat: V. Zaharia, Comorod, Copcealău, C. Mâinea. Antrenor: Alexandru Talianu.
PETROLUL ‘52: Chiş – Olaru, Prunescu (cpt), Al. Crăciun, Velisar – Vl. Butufei (54 – Niţescu), R. Catană – D. Nae (46 – Dr. Gheorghe), S. Petre, G. Păun (54 – I. Dumitrescu) – M. Jipa (46 – Ad. Vintilă). Antrenori: Octavian Grigore (principal), Gheorghe Liliac (secund).
Au arbitrat: Mădălin Marinescu (Ploieşti) – Alexandru Chioibaşu  (Adâncata, județul Dâmbovița) şi Cristian Gabi Lefter (Urlaţi).
Observator AJF: Cătălin Eugen Popescu (Ploieşti).
Cartonaşe galbene: Dinicu (15), Dobre (30), Constantinescu (71)/Dr. Gheorghe (52).

3-selectataEmoționant, la finalul întâlnirii, pe gazonul sintetic al unuia dintre terenurile de la baza sportivă a lui Daniel Chiriță, învingătorii s-au fotografiat împreună cu mai mulți dintre suporterii lor (foto; Facebook), o imagine ce-ar trebui să-i impresioneze și pe… consilierii locali, la ședința de luna aceasta!