Petrolul ’52 a tăiat… Avântul Măneciului și a revenit acolo unde-i este locul! Găzarii, din nou pe prima poziție

Dragos Trestioreanu -

Petrolul ’52 a tăiat… Avântul Măneciului și a revenit acolo unde-i este locul! Găzarii, din nou pe prima poziție

După ce fusese detronată de pe prima treaptă a podiumului Ligii A Prahova, cu 24 de ore înainte de partida de la Măneciu, cu Avântul, ulterior succesului de sâmbătă al echipei CS Blejoi în dauna celei de la Cornu, AS Petrolul ’52 Ploiești s-a deplasat în comuna prahoveană cu unicul scop de a reveni acolo unde-i este locul. Adică, pe cea dintâi poziție a ierarhiei Ligii A.

În prezența a circa 3.000 de iubitori ai fotbalului județean, printre care și o galerie numeroasă și frenetică venită de la Ploiești, jucătorii lui Dorinel Beznea au luat curajos startul și erau să deschidă scorul prin vedeta lor, Daniel Stoian, în debutul întâlnirii. Ajuns la 8 metri, ușor lateral stânga, cu mingea la picior, după o inexactitate a defensivei oaspeților, fotbalistul în vârstă de 38 de ani s-a uluit pur și simplu și a „înălțat zmeul”! Scăpați cu fața curată, petroliștii s-au pus imediat pe treabă și, până la deschiderea scorului, din minutul 10, de către golgheterul Adrian Vintilă, beneficiarul unei lovituri de la colțul terenului, excutată de Claudiu Tudor, i-au dat emoții p0rtarului advers, Alexandru Toma, prin Dragoș Gheorghe și, respectiv, Georgian Păun. Descătușați după ce au „spart gheața”, ploieștenii au forțat desprinderea, pentru a scăpa de presiunea pusă de către simpatizanții trupei locale, dar ocaziile aceluiași căpitan al Petrolului, ca și cele ale Ilie Dumitrescu, Vintilă și Păun, nu au putut fi fructificate. Astfel încât, la cabine s-a mers doar cu 1-0 pentru „galben-albaștri”, o diferență de scor prea mică față de raportul acțiunilor ofensive, mănecenii mai având doar o singură oportunitate de a marca, prin fundașul central Gheorghe Filip.

Ceea ce nu s-a putut în prima repriză a devenit realitate la doar 11 minute de la reluare, atunci când Dragoș Gheorghe a adus liniștea în tabăra oaspete, printr-un gol bifat ca urmare a unei centrări primite de la Decebal Nae, introdus pe teren în locul lui Dumitrescu. Aproape ca la derbiul cu AFC Bănești-Urleta, de pe arena Ilie Oană, din etapa trecută, Octavian Grigore a procedat la două modificări în primul „11”, acum însă în minutul 49, ci nu imediat la reluare, și Păun fiind schimbat cu juniorul Tiberiu Nițescu. Putea fi 3-0 pentru Petrolul ’52 din minutul 70, dar Nae s-a împiedicat într-o poziție bună. Dar, scorul de forfait a apărut pe tabela de marcaj doar 180 de secunde mai târziu, când – revenindu-i pofta de gol – Vintilă l-a lobat elegant pe Toma și a semnat „dubla”. Pe final, Claudiu Tudor își putea încununa o altă evoluție foarte bună și cu o reușită, dar șutul i-a fost respins de pe linia porții de către Borș, intrat pe teren în repriza a doua.

Cu acest 3-0, Petrolul a „sărit” peste CS Blejoi, reașezându-se în fotoliul de lider, fiind singura echipa neînvinsă din acest eșalon și luând din nou un avans de două lungimi, cu 10 goluri mai puțin marcate ca echipa revenită pe poziția a doua, dar și cu șapte în minus primite față de aceasta. În runda următoare, pe „Ilie Oană” va veni tot o echipă destul de bună din Liga A Prahova, CSO Telejeanul Vălenii de Munte, meciul urmând să aibă loc sâmbătă, 12 noiembrie, mai mult ca sigur de la ora 14.00.

AVÂNTUL: Al. Toma – Miroiu, G. Stanciu, Gh. Filip, Al. Costache (79 – Borș) – Cârstocea, Alangescu – A. Ciobanu (61 – F. Mihai), D. Stoian (cpt), C. Stoian (52 – Fl. Gheorghe) – Al. Neagu (69 – Dr. Sârbu). Antrenor: Dorinel Beznea.

PETROLUL ‘52: I. Marinică – Olaru, Prunescu, Al. Crăciun (79 – M.  Jipa), Velisar – D. Chiriță – I. Dumitrescu (49 – D. Nae), Cl. Tudor (cpt), Ad. Vintilă, Dr. Gheorghe (84 – S. Petre) – G. Păun (49 – Nițescu). Antrenori: Octavian Grigore (principal), Gheorghe Liliac (cu portarii).

Cartonaș galbene: Borș (87).

Au arbitrat: Alin Gheorghe – Octavian Ciorescu (ambii din Ploiești) și Daniel Leca (Brazi).

Observator AJF: Eugen Cătălin Popescu (Ploiești).

În cele 15 minute de relaș dintre reprize, pe arena din Măneciu s-au consemnat incidente între unii fani ploieșteni și jandarmi, dar situația a fost aplanată destul de repede, iar astfel mitanul secund a avut loc în bune condiții.

Foto: www.republikanews.ro