Astă-seară, primul examen cu adevărat foarte tare din sezonul regular: ACS Petrolul ’52 – CSA Steaua! Cele 7.500 de locuri admise de autorități pe stadion trebuie să fie ocupate de adevărații suporteri ai „lupilor”!

Dragos Trestioreanu -

Astă-seară, primul examen cu adevărat foarte tare din sezonul regular: ACS Petrolul ’52 – CSA Steaua! Cele 7.500 de locuri admise de autorități pe stadion trebuie să fie ocupate de adevărații suporteri ai „lupilor”!

Dacă pandemia de coronavirus nu ar fi la cel de-al patrulea val, parcă mai al naibii decât toate precedentele trei, arena Ilie Oană ar fi fost cu siguranță „full” deseară, la ora primului derbi din sezonul regular al ediției 2021-2022 a campionatului Ligii a II-a (19.30), dintre ACS Petrolul ’52 și CSA Steaua. Cum Covidul atacă parșiv, pe nevăzute, dar este resimțit ulterior din plin, autoritățile au limitat, pe bună dreptate, numărul celor prezenți pe stadion. Mai precis, la maximum 50% din capacitate, adică maximum 7.500 vor intra la meci, dintre care circa 375 (jumătate din 5%) – dacă vor și veni, fiindcă protestează contra… vaccinării; oare, fotbalul le-o fi plăcând? -, vor fi din galeria oaspeților. Cu toții cei care vor asista la derbi trebuie să prezinte dovada schemei complete de vaccinare sau că au trecut prin boală, de ceva timp, fiind bine să nu se uite așa ceva, pentru a nu se face drumul degeaba la „Ilie Oană”!

Dacă pentru Valentin Țicu și coechipierii săi va fi primul examen cu adevărat, în compania celei dintâi echipe din Top 6 (zona play-off), nu și din ierarhie, firește, tot la fel o să fie și pentru suporterii „lupilor”, în privința numericului de la fața locului. E toamnă rece, e oră de seară, dar este și nocturnă și parcă nimic nu-i mai frumos decât un meci la lumina reflectoarelor, alături de favoriți, lideri la zi, la trei lungimi în fața primei urmăritoare, „U” Cluj. În plus, va fi vorba despre prima nocturnă din acest sezon, din campionat, după aceea din Cupa României. Atunci, a fost 0-1 cu FC U 1948 Craiova, dar atmosfera – absolut senzațională. Astăzi, trebuie, cel puțin, inversat scorul final, însă ambianța să fie și mai și! Cu peste 7.000 de fani înflăcărați în spate, nu știu cine ar putea încurca echipa care a marcat de 25 de ori (locul 2, după FC Buzău) și a primit numai 2 goluri (liderul defensivelor din L2).

CSA Steaua, adversara de azi, este antrenată de  către un fost petrolist care a contribuit foarte mult la promovarea din 2011 a defunctei SC FC Petrolul, atacantul Daniel Oprița. El este foarte iubit de suporterii găzarilor și are în componența Stelei mulți alți ex-petroliști, mai vechi sau mai noi, printre care și căpitanul Valentin Bărbulescu (Duru, înaintea de schimbarea numelui), și el contribuind atunci la accederea în Liga 1. Alții, dintre care unii mult îndrăgiți, sunt Dean Beța, Walace da Silva, Mădălin Mihăescu, Alexandru Zaharia și Vasile Buhăescu. Este un lot format pe gustul celui poreclit Dinel, alcătuit din jucători pe care îi cunoaște foarte bine și care joacă și pentru antrenor! CSA Steaua nu are drept de promovare în acest sezon, dar va fi, oricum, o „nucă” greu de spart, pentru că joacă fotbal. Nu bagă „autobaza”!”

Ofensiv , Steaua stă bine, deci cea mai bună apărare din Liga a II-a, de până acum, trebuind să fie foarte atentă, dar defensiv, mai poate fi surprinsă, în special pe flancuri. Acolo de unde trebuie să vină centrări și pase bune pentru „turnurile de control” Senad Jarovic (foto jos, cu nr. 19, deschizând scorul în partida de la FC Brașov) și Sory Diarra. Nicolae Constantin (foto, cu cele două mingi), A1 al „galben-albaștrilor”, va dispune de un efectiv realmente competitiv, de la „veteranul” Seto Takayuki (foto mijloc, în stânga) până la foarte tânărul Alin Boțogan (foto mijloc, în dreapta), având deci de unde alege. Numai o singură vedetă lipsește, Armando Vajushi, nerefăcut încă, ceilalți doi absenți, de mai multă vreme, fiind rezerve de regulă: portarul Nicolai Cebotari și „under”-ul Mihai Nițescu. În rest, toți din lot se vor putea pune la dispoziția coloectivului tehnic, Nae Constantin urmând a-i alege pe cei 20 de fotbaliști care vor fi trecuți în raportul de joc, de către team managerul Costel Ilie.

Comisia Centrală de Arbitri, prin responsabilul delegărilor din eșalonul secund, a trimis la Ploiești o brigadă de prim eșalon condusă de un central cu o situație specială. Și am să explic de ce. În urmă cu câțiva ani, făcuse valuri cât casa, în media online, o informație potrivit căreia arbitrul Iulian Dima ar fi rudă cu… Valeriu Argăseală, director general, și în prezent, la „dușmanca” FCSB! Deci, situația specială nu ar fi că Dima este domiciliat în București, ca și CS Steaua, ci ați înțeles dv. ce! În fine, vom vedea pe teren cum va fluiera. Dacă o va face corect, jos pălăria, Petrolul ’52 neavând nevoie de vreun ajutor să treacă de Steaua! Iulian Dima va fi asistat la cele două linii de concitadinul Mircea Orbuleț și piteșteanul Romică Bârdeș, rezerva venind tocmai de la Cluj, Dragoș Nicolae Lunca. Observatorul de joc e suceveanul Ciprian Anton, iar de arbitraj – Gheorghe Mihalache, din Buzău.

Foto: Ionuț CĂRBUREANU și www.fcpetrolul.ro

❗️De pe 2 și până pe 11 august, 1️⃣8️⃣ echipe naționale, printre care și cea a României, se vor întrece la Ploiești și…

Publicată de Federatia Romana de Baschet pe Luni, 29 iulie 2024