Petrolul ’52, cu destule rezerve, joc bun și… eșec în „Ștefan cel Mare”! Partea plină a paharului a fost că Dinamo a fost condusă de două ori!

Dragos Trestioreanu -

Petrolul ’52, cu destule rezerve, joc bun și… eșec în „Ștefan cel Mare”! Partea plină a paharului a fost că Dinamo a fost condusă de două ori!

Așa cum a anunțat pe contul său de pe o rețea de socializare, FC Dinamo București a închis porțile arenei din „Groapă”, astăzi, 9 octombrie 2021, pentru meciul amical contra divizionarei secunde ACS Petrolul ’52 Ploiești. Dar, nu prea s-a înțeles și de ce – inițial speculându-se că ar fi fost interzise și filmările de la joc – s-a interzis și prezența pe stadion a spectatorilor, ba chiar și a reprezentanților mass-media, câtă vreme, după jocul-test, ambele cluburi au oferit rezumate, mai amplu fiind cel al ploieștenilor. Și mult mai edificator, pe cale de consecință, dinamoviștii rezumându-se exclusiv la cele cinci goluri validate, căci au mai avut unul, anulat, identic cu acela de 1-1!

Dacă Mircea Rednic, mai noul A1 al „câinilor”, a optat pentru ce a avut mai bun la dispoziție, cu excepția jucătorilor convocați la echipa națională de tineret „U 21” și la cele de juniori, la rândul lui, Nicolae Constantin a început cu un prim „11” alcătuit mai mult din rezerve: Avram – Rus, Lică, Manolache, Oprea – Chindriș, Seto – Constantinescu, Buia, Saim Tudor – Jarovic. Cu toate acestea, echipa de eșalon inferior a deschis scorul devreme, încă din minutul 3 mai precis, atunci când Aris Oprea l-a deschis, pe deasupra lui Constantin Nica, pe Alexandru Saim Tudor, pasa ‘Turcului”, de manual, găsindu-l pe Senad Jarovic demarcat pe la șapte metri, devierea – cu dreptul – a germanului spre bara din stânga lui Mihai Eșanu consfințind a doua deschidere de scor consecutivă a lui acestuia, după cea din meciul oficial de acasă, contra CSC 1500 Șelimbăr!

Însă, numai trei minute a ținut avantajul „lupilor”, un „covrig”, din lateral dreapta, al lui Steliano Filip fiind fructificat lejer, din careul mic, de Ricardo Grigore, scăpat din marcaj de Andrei Rus. Tot în primul repriză și tot la o lovitură liberă din lateral dreapta a lui Filip, Dinamo a mai marcat, din același loc ca Grigore, dar acea reușită a fost anulată, pe motiv de ofsaid. Astfel încât, s-a mers la vestiare cu un rezultat de egalitate: 1-1. În prima repriză, gazdele l-au testat pe atacantul Salif Cisse, fost în probe și la Petrolul pe vremea lui Viorel Moldovan, în vara anului 2020, dar frnacezul nu a aparut a-l mulțumi pe Rednic. Nici portughezul cu un CV bun, Andre Pinto Almeida, nu a avut norocul unui debut grozav, golurile ploieștenilor fiind marcate din zona fundașilor centrali, acesta fiind unul dintre stoperii lui Dinamo. Dar Almeida este deja semnat de către clubul bucureștean. Pe bancă, a rămas un mijlocaș central străin, Michel Espinosa, dar se aude că acesta nu ar fi venit, și el, la probe.

La reluare, după puțin timp, Armando Vajushi, intrat pe teren în mitanul secund, a acuzat brusc o durere în zona inghinală și a trebuit să fie înlocuit cu Răzvan Tucaliuc! Rămâne de văzut dacă albanezul va putea fi refăcut până la duelul de la Brașov, de duminică viitoare. Nae Constantin i-a menajat acum pe Bart Meijers, Sory Diarra și Marius Coman, cei care de-abia au reluat pregătirile, după accidentări mai vechi și mai serioase. A revenit, în schimb, co-autorul golului de 2-1 pentru Petrolul ’52, ploieșteanul Constantin Stoica, pasa înapoi a acestuia, după balonul primit de la Simon Măzărache, de pe stânga, oferindu-i lui Eugeniu Cebotaru un șut din prima, din careul mare, direct în colțul din dreapta al buturilor bulgarului ex-astrist Plamen Iliev!

Cum se intrase în ultimele cinci minute ale amicalului, iar oaspeții conduceau tot cu 2-1, se părea că nu se mai putea „întâmpla” mai nimic pe tabela de marcaj. Nu a fost deloc așa, deoarece două greșeli grave de marcaj ale fundașilor centrali, Olaru și Manolache, dar nu numai ale lor, i-au permis lui Cătălin Măgureanu (85 și 90) să bifeze a doua „dublă” în 24 de ore, după aceea din Liga a III-a, de la partida Dinamo 2 – FCSB 2, scor: 3-0! Mai întâi, Mirko Ivanovski, un alt ex-astrist, l-a depășit ușor pe căpitanul din acest joc al Petrolului ’52, Antoniu Manolache, macedoneanul a pasat pe lângă Olaru, la limita ofsaidului, și tânărul dinamovist mai sus-menționat a punctat simplu pe lângă Andrei Jercălău. Apoi, Deian Sorescu a centrat peste toți petroliști aflați în suprafața de pedeapsă și, scăpată iar din marcaj, aceeași rezervă a lui Dinamo a adus victoria echipei sale: 3-2 (1-1). Martorii oculari au declarat că găzarii au făcut un joc bun, dar – în statisticile neoficiale – va rămâne totuși scrisă… o înfrângere!

Cu alt prim „11” la FC Brașov, pe 17 octombrie, de la ora 12.30, la o echipă încă fără antrenor principal, după demiterea lui Ilie Stan, se speră că nu vor mai fi greșeli ca în curtea școlii, în defensiva ‘galben-albaștrilor”. La fel va trebui să se întâmple și contra CSA Steaua București, joi, 21 octombrie, acasă, de la 19.00. Firește și la deplasarea ulterioară de la Giurgiu, pentru meciul cu „lanterna roșie”… fără vina fotbaliștilor săi, Astra, formație aflată pe minus la puncte, din cauza unor penalizări dictate de către FRF!

Foto: capturi Facebook Dinamo și Facebook Petrolul