Petrolul ’52 – din orașul lui Tavi Grigore, în cel al lui Cristi Vlad. Meciul sferturilor se joacă la Păulești

Dragos Trestioreanu -

Petrolul ’52 – din orașul lui Tavi Grigore, în cel al lui Cristi Vlad. Meciul sferturilor se joacă la Păulești

Potrivit țintarului stabilit la sala de conferințe de presă de la arena Ilie Oană, cu câteva zile în urmă, astăzi, 26 aprilie, de la ora 17.00, pe patru terenuri neutre, fixate de comun acord, opt echipe din Liga A Prahova – ACS Petrolul ’52 Ploiești, Petrolul Băicoi, CS Blejoi, AFC Bănești-Urleta, CS Păulești, CS Mănești 2013 Coada Izvorului, Avântul Măneciu și AFC Brebu – vor combate în sferturile fazei județene a ediției 2017-2018 a Cupei României, la fotbal. Una dintre partide va avea o altă gazdă decat cea anunțată inițial, astfel încât Petrolul ’52, după ce a evoluat la Urlați, în campionat, în orașul natal al antrenorului principal al său, Octavian Grigore, acum, în Cupa României, o va face și în cel al al președintelui executiv, Cristian Vlad. Mutat de la baza Kiru Sport, din Ploiești, la arena Viorel Mateianu, din Boldești, duelul petroliștilor va beneficia de condiții mai bune, inclusiv de o tribună în care pot sta mai mulți iubitori ai fotbalului.

Petrolul 52 - Pet Baicoi, ziarelive.roPentru confruntarea de la Boldești, Tavi Grigore a ales un lot din care au dispărut Nițache, Radu și Jipa, înlocuiți de Chiș, recuperat după o accidentare, Frâncu – mai proaspăt legitimat, fost combatant în Liga 1, la FC Brașov, și în Cipru, în eșalonul secund – și Nițescu, semnat marți pentru o perioadă de 5 ani. Tot în afara lotului de 18 au rămas și Iancu, și Ursu. Nu ar fi deloc exclus să se consemneze debutul fundașului central sau lateral mai nou înregimentat, cum nici ca Grigore să se folosească de acest meci pentru a alinia și o altă formulă de echipă, dată fiind superioritatea valorică a băieților săi față de a celor ai lui Eugen Bobi Codreanu. Evident, tehnicianul ploieștenilor nu va face experiențe de dragul experiențelor, pentru nu a risca astfel o calificare mult dorită în semifinale, adjudecarea trofeului fazei locale a Cupei României fiind tot un obiectiv prestabilit al găzarilor, ca și promovarea în Liga a III-a. Jocul de pe „Viorel Mateianu” va fi condus de Ionuț Neagu (Poienarii Apostoli), care va fi asistat de Cristinel Damian (Slănic) și Dragoș Pantilie (Câmpina), ultimul primind – se observă – delegări la greu după ce prestația i-a fost contestată de către oaspeți, la meciul dintre CSO Tricolorul Vălenii de Munte și CS Blejoi. Cum, în această fază, s-a luat decizia de a fi delegați câte doi observatori, AJF Prahova i-a trimis la Boldești pe Cătălin Popescu (pentru joc) și Mihai Ion (pentru arbitraj).

Blejoi - Banesti amical, ziarelive.roMult mai echilibrată este disputa care va fi găzduită de arena de fotbal de lângă pădurea Păuleștiului, cea dintre CS Blejoi și AFC Bănești-Urleta. Mai exact, în această ordine, echipele de pe podium, de sub Petrolul ’52. După ce-au bifat, recent, în campionat, un „meci cu cântec”, la Bănești, tot arbitrajul fiind cel care a suscitat atunci mari discuții, formațiile pregătite de Răzvan Vlad și Emil Coșieru, respectiv Marius Vișan și Gheorghe Șerban sunt gata pentru un alt joc de „care pe care”, de data aceasta având drept țintă pătrunderea în semifinalele fazei locale a Cupei României. Înaintea noii confruntări, există anumite probleme de ordin medical în cele două tabere, căpitanul blejoienilor, Irinel Dumitru, urmând a fi 100% absent azi, iar Ruptureanu așteaptă avizul medicului pentru a ști dacă va intra de la început sau pe parcurs, în vreme ce Ilioiu și secundul-jucător Dumitrescu sunt incerți. Dar, și-așa tot va fi un meci tare! Unul care va fi arbitrat de ploieșteanul Bogdan Zahiu și „ajutoarele” sale de la linii, Valentin Ionel Dumitru (Gherghița) și Sebastian Păduraru (Gura Humorului). Tandemul de trimiși ai AJF-ului va fi alcătuit din alți doi ploieșteni: Stelian Achimescu, pentru joc, și Ionuț Borcan, pentru arbitraj. O brigadă bună și doi observatori foști arbitri, deci joc sub cele mai bune auspicii și premise pentru o prestație fără cusur a trioului delegat de către președintele CJA „Emil Vlaiculescu”.

La Blejoi, vor combate două formații care, după pauza de iarnă, au avut evoluții diametral opus față de tur: Avântul Măneciu, în cădere ulterior pierderii unor titulari, și AFC Brebu, pe o pantă ascendentă, lăudându-se și cu o remiză în fața liderului, după ce l-a condus vreme de mai bine de un sfert de oră. Este totuși un joc de 1 X 2, Dorinel Beznea fiind recunoscut ca un antrenor care știe să gestioneze cu dibăcie astfel de meciuri de „totul sau nimic”. Arbitrii vor fi Laurențiu Piciu (Ploiești), Cristian Lefter (Urlați) și Andrei Sotir (Ploiești).

În sfârșit, pe arena Petrolul, din Băicoi, se vor lupta pentru un loc în penultimul act al așa-zisei competiții KO campioana județeană en-titre, CS Păulești, și revelația sezonului fotbalistic local, CS Mănești 2013 Coada Izvorului. Totuși, formația antrenată de Iulius Mărgărit, dezlănțuită în retur, este marea favorită a întâlnirii, însă nici adversarii nu vor ceda chiar cu una, într-un două un duel care va fi condus de arbitrul Doralin Bârziloiu (Vălenii de Munte) și asistenții Doru Petre (Bucov) și Alin Ionică (Ploiești).

De subliniat că numele observatorilor de la meciurile din sferturile de finală ale fazei locale a Cupei României nu au fost postate pe siteul CJA Prahova, fiind nevoie astfel de a se apela la diverse surse, pentru a-i afla măcar pe cei de la partidele care sunt capetele de afiș ale zilei! Altfel, vremea bună de afară îi îmbie pe iubitorii de fotbal din județ să aleagă azi, în număr cât mai mare, drumul spre arenele din Boldești, Păulești, Blejoi și Băicoi, pentru a se bucura de meciurile ale căror țintă este calificarea în penultimul act.

Foto: www.sportonlineph.ro și Paul MÂINEA