Petrolul ’52, între 8 Martie și meciul cu Tufeniul „reloaded”

Dragos Trestioreanu -

Petrolul ’52, între 8 Martie și meciul cu Tufeniul „reloaded”

La mijlocul săptămânii, fotbaliștii de la ACS Petrolul ’52 Ploiești au revenit la „Winmarkt”, pentru a le oferi, iar, doamnelor și domnișoarelor prezente acolo flori și a le motiva astfel de a veni, alături de soți, părinți, frați sau prieteni, la meciurile de pe arena Ilie Oană. Printre cei care s-au aflat la fața locului, au fost remarcați și Ionuț Pârvu (foto sus, în text, primul din stânga), un mijlocaș stânga în vârstă de 19 ani, produs al fostului centru de copii și juniori al defunctei SC FC Petrolul, dar și un portar, Damian Păun (14 ani; foto sus, în text, al doilea din stânga)). Goal-keeper descoperit și crescut la CS Blejoi de către președintele executiv al ACS Petrolul ’52, Cristian Vlad, despre Păun II – afirmă oficialul găzarilor – se vor auzi numai cuvinte frumoase peste cel mult trei sezoane. Pârvu – component al lotului din tur, dar neapucând să și debuteze din cauza unei accidentări – a fost împrumutat la… AS Tufeni Băicoi, pentru a putea juca mai mult, urmând mai mult ca sigur să debuteze în Liga A Prahova cu prilejul partidei de sâmbătă, 11 martie, de la ora 17.00, de pe „Ilie Oană”, ca adversar al grupării de care aparține! Roland Stănescu, avansat în ceea ce privește pregătirea fizică, el antrenându-se chiar și înaintea duelului din prima etapă a turului, cu CS Păulești, va face parte din lotul de 18 pentru disputa cu Tufeniul. Dacă va intra în primul „11” sau va fi trimis pe teren pe parcursul jocului, asta va decide antrenorul principal al „galben-albaștrilor”, Octavian Grigore. Cel care are acum la dispoziție trei atacanți – Stănescu, Adrian Vintilă și Michel Jipa, cel de-al doilea, e drept, fiind mai mult un atacant retras.

1Deoarece, în pauza competițională de iarnă, AS Tufeni Băicoi se retrăsese, Daniel Chiriță, patronul CS Petrolul 95 Ploiești, a cerut acceptul AJF Prahova și al celorlalte competitoare din Liga A de a prelua locul fostei echipe păstorite de Dan Enescu si Giani Chiotoroiu, precum și linia de clasament a acesteia de la finele celei dintâi jumătăți a întrecerilor. Cum a primit OK-ul, Petrolul 95 evoluează acum sub denumirea de AS Tufeni Băicoi, regulamentul nepermițând schimbarea denumirii unei echipe pe parcursul unui sezon. Chiriță – totodată echipier al… oaspeților de sâmbătă, ACS Petrolul ’52 – va urmări din tribună meciul, evident, pentru a nu se lăsa loc speculațiilor. Ca organizatoare, Tufeniul a scos la vânzare de joi, 9 martie, bilete pentru partida de sâmbătă. Tichetele au același preț ca și cele obișnuite de la meciurile de acasă ale Petrolului: 6 lei, la peluze, 8 lei, la tribuna a II-a, și 10 lei – la tribunele I și 0. Cu mențiunea că, urmare a înțelegerii dintre cele două combatante, abonații ACS Petrolul ’52 vor avea intrare gratuită la joc.

Bianca Giuran, ziuadeconstanta.roTot joi, s-a decis și componența brigăzii de arbitri a meciului dintre AS Tufeni Băicoi și ACS Petrolul ’52 Ploiești, una ce o va avea la centru – cadou de… 8 Martie? – pe Bianca Giuran (Ploiești), care va fi asistată de Sebastian Păduraru (Gura Humorului, județul Suceava) și Gabriel Miron Enache, tot din Ploiești. În fapt, este vorba despre două „importuri”, Bianca (foto jos, în text, www.ziuadeconstanta.ro) – fiică a unui fost asistent de Liga I, Iulian Giuran – fiind originară din Constanța, dar a locuit și în Franța, iar Sebastian, după cum se observă, din nordul Moldovei. Păduraru este, reamintesc, nepotul fostului central sucevean de prim eșalon, Constantin Gheorghe. Ca observator din partea AJF Prahova a fost delegat avocatul Cătălin Eugen Popescu, președintele Comisiei de Disciplină din cadrul instituției care conduce fotbalul județean. Interesant este că, mergând probabil pe aceeași linie, a Zilei Femeii, președintele Comisiei Județene de Arbitri „Emil Vlaiculescu”, Marian Deaconu, a delegat la meciul dintre liderul Ligii A, CS Blejoi, și al „lanternei roșii”, Unirea Cocorăștii Colț, trei domnișoare: Cristina Părăluță (Pucheni, județul Dâmbovița), un alt „import”, Diana Bianca Florea (Ploiești) și Mădălina Crăciun (Brazi), cea dintâi fiind sora mult mai cunoscutei internaționale a României, Andreea Părăluță, apărătoare (și) a buturilor echipei spaniole Atletico Madrid!

Foto: www.sportonlineph.ro