Petrolul ’52 va trebui să treacă, la Ploiești, peste o… Dunăre cu un „luntraș” nou! Insolventa din Călărași vine să facă față liderului, cu un al treilea antrenor din sezonul regular! Urmează asaltul pe biletele virtuale?

Dragos Trestioreanu -

Petrolul ’52 va trebui să treacă, la Ploiești, peste o… Dunăre cu un „luntraș” nou! Insolventa din Călărași vine să facă față liderului, cu un al treilea antrenor din sezonul regular! Urmează asaltul pe biletele virtuale?

Când vine vorba despre Dunărea Călărași, gândurile îmi fug imediat și către vremea de dinainte de 1989. Adică, pe-atunci când FC Petrolul original combătea, în eșalonul secund, și pe arena veche din orașul de pe unul dintre brațele singurului fluviu autohton. Îmi aduc aminte astfel și de o deplasare acolo, cu echipa de suflet rămasă în cantonament la Slobozia, cu o zi înainte de meci. Având un prieten de-o viață, să-l numesc așa, coleg de școală timp de șapte ani, la Ploiești, dar ajuns după facultate, prin repartiție, la Călărași, am ajuns însă cu mai bine de 12 ore la locul faptei, ca un „antemergător” la Călărași al trupei găzarilor. A doua zi, prin grija bunului meu prieten, dr. Alexandru Miron, care era și medicul Dunării, dar a rămas peste timp un petrolist pasionat, am avut parte de o vizionare perfectă a meciului, dintr-o cabină rezervată crainicului arenei. Stadionul era plin ochi, iar suporterii locali – pătimași peste măsură, Dunărea având atunci și o trupă bună. Una care se remarcase prin Cupa României. Petrolul s-a impus cu greu atunci, poarta gazdelor fiind ferecată multe minutede-a rândul de un goal-keeper care m-a impresionat realmente, Gheorghe Niculescu. Cel care, după acel meci, dincolo de faptul că mi-a devenit bun amic, a fost remarcat și de staff-ul ploieștenilor, fiind transferat apoi – cu greu, însă – la Petrolul și stabilit în Ploiești. Fiul lui Gigi, Vladimir, a făcut junioaratul la centrul de profil al FC Petrolul, fiind tot portar. Mutați în București, ulterior, urbea originară a lui Gigi, Vlad a apărat buturile Sportului Studențesc, iar tatal lui a devenit un foarte remarcat antrenor de portari. De ce am scris toate cele de mai sus? Pentru că sâmbătă, 6 noiembrie 2021, de la ora 12.30, de data aceasta pe modernul „Ilie Oană”, se va desfășura un alt meci din istoria partidelor bilaterale Petrolul Ploiești – Dunării Călărași.

Interesant este că adversara „lupilor” din primul meci la Ploiești al acestui sezon regular care se va desfășura cu porțile închise, din cauza intensificării numărului de infectări cu virusul Covid-19, din valul al patrulea, va veni cu al… treilea antrenor principal din sezonul regular în curs! Unul ales și numit de curând de către conducerea insolventei formații din Călărași. După ce a început sezonul cu Mirel Condei pe bancă, înlocuit apoi de Marius Milea, a venit rândul unuia dintre componenții exponențiali ai acelei echipe a Dunării, revelație a unei ediții de Cupa României. Valerian-Virgilică Bogatu (foto mijloc și jos) a fost un fotbalist tehnic, un fel de „Messi” al Călărașilor”, una dintre cele trei vedete, alături de portarul Petrișor Toma și atacantul-golgheter Nelu Farin, ajuns la un moment dat președinte al clubului. Ca fotbalist, Bogatu a mai trecut pe la aceeași Sportul Studențesc București, Șoimii Sibiu și vecina de dincolo de Dunăre, Dorostol Silistra (Bulgaria). A mai fost antrenor al călărășenilor, după cum notează tot www.liga2.prosport.ro, dar a renunțat ulterior unui eșec, culmea, în fața Sportului Studențesc, fiind schimbat cu doi interimari, unul dintre aceștia fiind… Mirel Condei, cel care a început competiția. Actualul A1 a fost promovat de la echipa „U 17” a Dunării. Sarcină dificilă pentru nou-instalatul, lotul subțiindu-se cu mult, jucătorii cu nume, printre care și prahoveanul Bogdan Șandru, ex-căpitan, dispărând unul după altul, ca în romanul Agathei Christie cu… negrii mititei! Evident, așa ceva s-a întâmplat după declararea stării de insolvență!

Dacă pe „Ilie Oană” nu vor fi suporteri, devine foarte productiv ca oficialii petroliști să revină la sistemul distribuirii, contra cost, de bilete virtuale, așa cum au și procedat deja echipele care au jucat pe propriul teren, din data de 25 octombrie încoace. Petrolul ’52 este într-un moment foarte bun, conduce ierarhia la zi a Ligii a II-a, aflându-se la cinci puncte de tot mai norocoasa FC Hermannmstadt Sibiu și la șase de fosta secondantă „U” Cluj, învinsă clar la Șelimbăr de către trupa comunală locală. Cea din care s-a remarcat și ex-prahoveanul Alexandru Ciocâlteu, fost „lup” în urmă nu cu mult timp. În funcție de numărul de bilete virtuale vândute, se va putea cuantifica, astfel și gradul de iubire față echipa favorită, căreia nu i se mai pot reproșa rezultatele din ultimele trei campionate. Este de așteptat, drept urmare, ca – în fruntea celor care vor achiziționa bilete virtuale, daca vor fi și scoase la vânzare – să fie toți aceia care se plângeau, pe o bine cunoscută rețea de socializare, de un pasămite marasm financiar la clubul găzarilor. Firește, și oamenii de afaceri îndemnați mai de curând de către primarul Ploieștilor să sară în sprijinul material al echipei fanion a municipiului Ploiești și a județului Prahova pot să se arate și să cumpere tichete!

P.S. Am ilustrat, la titlu, acest text cu, fără discuție, cel mai reușit afiș al amicului creator de gen, Ionuț Cărbureanu

Foto: www.fcpetrolul.ro (Ionuț CĂRBUREANU) și www.liga2.prosport.ro