Petrolul ’52 – reunire pe zăpadă, la „Ilie Oană”, în fața a 300 de fani fideli. Cu toții, în așteptarea mărcii!

Dragos Trestioreanu -

Marți, 17 ianuarie 2017, potrivit programării inițiale, la arena de fotbal Ilie Oană, din Ploiești, s-a consemnat reunirea lotului campioanei de toamnă a Ligii A Prahova, ACS Petrolul ’52 Ploiești, în vederea pregătirii, prin antrenamente și jocuri-test, a returului actualei ediții a întrecerilor eșalonului de elită județean, dar și a meciurilor din Cupa României.

1În prezența a circa 300 de suporteri pătimași, cu adevărat fideli – ora ședinței de acomodare la efort, 16.00, ca și gradele scăzute din termometre, a împiedicat un număr mai mare de fani să vină la stadion – și care au făcut show cu torțe și fumigene, s-a dat drumul la treabă. Antrenorul principal Octavian Grigore, secundul său, Gheorghe Liliac, preparatorul fizic Marius Haită și asistentul medical Răduță Gheoca i-au însoțit spre centrului suprafeței de joc, acoperită în totalitate de un strat destul de gros de zăpadă, pe componenții din tur ai Petrolului ’52 – dintre care au lipsit doar Prunescu (afectat de o leziune), Mihai Velisar și Ionuț Eduard Pârvu (ambii sunt bolnavi) și, bineînțeles, cei care nu mai fac parte din efectiv, precum Nae, Petre, Militaru și Andrei Vlad – și pe jucătorii aflați la probe sau reveniți după detașări la alte echipe. Adică, portarul Nițache și jucătorii de câmp Alexandru Oae, Panait, Anton, Negoiță și Popescu II, respectiv Iancu (împrumutat la Petrolistul Boldești), Țânțaru (la CS Păulești) și tinerii Vanghele (apărător al buturilor) și Țicu. Dintre cei aflați la echipă de la finele verii trecute și până la sfârșitul turului și la meciul din Cupa României au fost prezenți goalkeperii Marinică (sunt discuții pentru prelungirea detașării lui de la CSO Plopeni), Chiși și Anica, plus cei din câmp: Olaru, Catană, Chiriță, Crăciun, Tudor, Butufei, Nițescu, Ursu, Dumitrescu, Vintilă, Gheorghe, Păun, Jipa și nou-veniții George Ghiță și Nini Popescu (ambii de la Gloria Buzău, care vor fi buni de joc după ce își vor plăti la FRF amenzile de 15.000, respectiv 10.000 de lei, suspendările lo0r de după scandalul pariurilor expirând deja) și Alexandru Radu (reevenit după împrumutul la Luceafărul Oradea, în eșalonul secund). Primul și al treilea sunt fundași stânga, iar al doilea – mijlocaș de bandă dreaptă.

2În ceea ce privește meciurile amicale, rămân cele stabilite și anunțate până în prezent, numai că, în urma tragerii la sorți de astăzi a optimilor fazei județene a ediției 2017-2018 a Cupei României-Timișoreana, având drept date de desfășurare 25 și 26 februarie, Tavi Grigore intenționează să devanseze ziua disputării primului test, cu Tricolorul Berceni. Pe 4 martie, AJF Prahova a decis să înceapă returul. Dacă, până la amicalul cu AFC Rapid, moștenitoarea Rapidului original, va mai trece ceva timp, în schimb, primul meci oficial al anului va fi tot cu un Rapid, dar cel din Mizil, formaâie de pe poziția a patra din ierarhia turului campionatului Superligii B.

Altfel, fotbaliștii, tehnicienii și conducătorii lor, precum și suporterii Petrolului, așteaptă cu nerăbdare ședința din 15 februarie a Consiliului Local Ploiești, în care se va discuta noul proiect de acordare a mărcii urmașei de drept și de fapt a clubului găzarilor, de primirea acesteia fiind legate speranțele pentru viitorul imediat de atragere la stadion a mai multor fani, cât și a sponsorilor și a eventualilor finanțatori, în condițiile în care se va decide înființarea unei societăți pe acțiuni. Există și discuții pentru o asociere cu primăria, în care aceasta să acorde gratuit marca, sigla, palmaresul etc. și folosirea gratuită a arenei Ilie Oană. De urmărit ce se va întâmpla a doua zi după… Valentine’s Day!

3Alergarea pe zăpadă, de 15 minute, a fost urmată de o deplasare la sala de forță din cadrul AFI Palace, acolo unde a continuat prima ședință de pregătire a anului pentru „galben-albaștri”. Desigur, până la debutul în campionat, vor mai fi modificări, în ceea ce privește lotul, dar și locurile de pregătire, momentan optându-se pentru terenurile de la Valea Călugărească, Pleașa, Chițorani sau, chiar, pentru sinteticul din Parcul Vest, acolo unde suporteri s-au oferit să curețe de omăt suprafața de joc.

Foto: www.actualitateaprahoveana.ro, www.republicanii.ro și Marcel G. MARIN