Petrolul ’52 se întoarce la treabă peste 10 zile. Decebal Nae vrea să revină la CS Păulești!

Dragos Trestioreanu -

Petrolul ’52 se întoarce la treabă peste 10 zile. Decebal Nae vrea să revină la CS Păulești!

Mai lunga vacanță a campioanei de toamnă a Ligii A Prahova, ACS Petrolul ’52 Ploiești, se va sfârși marți, 17 ianuarie 2017, atunci când jucătorii antrenați de Octavian Grigore și Gheorghe Liliac își vor relua pregătirile în vederea returului întrecerilor din Liga A Prahova. Antrenamentele se preconizează a se desfășura fie pe arena din Valea Călugărească, fie pe cea de la Pleașa, din colonie, fie pe ambele.

În ceea ce privește lotul pentru retur, vor fi trei modificări. S-a renunțat la tânărul fundaș central Andrei Vlad, cel care a avut o singură apariție în tur, Decebal Gabriel Nae (foto, în stânga; www.gsp.ro) a anunțat că ar vrea să revină la fosta sa echipă, CS Păulești, iar Sebastian Marian Petre este posibil să plece și el. Reamintesc că Petre se întorsese, în septembrie anul trecut, de la muncă, din Scoția și a prins câteva meciuri în echipamentul galben-albastru, însă viitorul lui actual nu este încă bătut în cuie. Vor fi și câteva noutăți, antamându-se discuții – așa cum afirmă președintele executiv Cristian  Vlad – cu jucători, „nu mulți, dar numai care ne pot ajuta. Atât seniori, cât și juniori”. De subliniat că, din retur, toate combatantele din campionatul Ligii A Prahova vor avea obligația de a folosi, de-a lungul tuturor partidelor, doi fotbaliști de vârsta junioratului. Petrolul ’52 stă însă bine la acest capitol, fundașii laterali Alberto Olaru, mai ales, și Mihai Velisar impunându-se, deja, în primul „11”, iar mijlocașul de creație Tiberiu Nițescu a prins destule confruntări ca titular sau a fost prima ori a doua rezervă utilizată.

În condițiile în care Nae va pleca, fiind posibil, repet, să se întâmple la fel și cu Petre, în efectiv ar rămâne doar un singur vârf împins autentic, tânărul Michel Jipa, fiul fostului portar Dumitru Jipa dându-și drumul la goluri în finalul turului și aducând, prin reușita lui din ultima fază a întâlnirii de acasă cu CS Mănești 2013 Coada Izvorului, locul 1, în ierarhia de peste iarnă. E drept, ca atacant de gura porții a mai fost folosit uneori și Adrian Vintilă, dar el este, de fapt, al doilea atacant, ca profil de joc. Astfel, Cristi Vlad este în căutarea unui om de gol care să intre, eventual, direct titular. Cum suntem încă în vacanță, iar până la reluarea campionatului mai sunt aproape două luni, există destul timp pentru căutări. S-a ajuns la această situație și din cauză că primii doi golgheteri ai turului, juniorul Cosmin Lambru (CS Blejoi) și Andrei Ciobanu (CS Păulești), ultimul – ex-aequo cu blejoianul Cristian Vasile, au refuzat să revină, respectiv să se transfere la Petrolul ’52 Ploiești!

Altfel, reamintesc că, pe 15 februarie 2017, în ședința Consiliului Local Ploiești, se va dezbate noul proiect de acordare a mărcii continuatoarei recunoscute de drept și de fapt a Petrolului, mai precis ACS Petrolul ’52. Rămâne de văzut dacă, atunci, proiectul propus va întruni toate condițiile legale de a fi pus în discuție și, bineînțeles, dacă va și trece. Din vară și până la finele anului trecut, din nefericire, nu s-a întâmplat ceea ce și-au dorit fanii petroliști, iar echipa lor favorită avea și nevoie, pentru a-și construi un buget demn de una care să atace fără probleme – de ordin financiar – promovarea în Liga a III-a.