Petrolul ’52 speră să bifeze vineri al doilea meci amical. S-ar fi găsit o freză performantă să curețe terenul!

Dragos Trestioreanu -

Petrolul ’52 speră să bifeze vineri al doilea meci amical. S-ar fi găsit o freză performantă să curețe terenul!

Aflată în pericol – cu puțin peste două săptămâni înainte de startul competițional oficial din 2017 – de a mai disputa meciuri amicale, din cauza condițiilor meteo, jucătorii liderului turului campionatului Ligii A Prahova, ACS Petrolul ’52, au primit o veste bună, în sensul că sunt șanse mari ca vineri, 10 februarie, să poată combate cu echipa din Seria a III-a a celui de-al treilea eșalon național, Unirea Slobozia, pe terenul sintetic de la Parcul Municipal „Ploiești Vest”. Se spune că edilul-șef al Ploieștiului ar fi fost foarte supărat atunci când a aflat, de pe siteurile locale, că testul de miercuri al Petrolului, cu Petrolistul Boldești, nu s-a putut desfășura pentru că nu s-a putut curăța suprafața de joc, din cauza lipsei utilajelor performante necesare. Puși la treabă de către primar, gospodarii de la „PMPV” au descoperit o freză numai bună de a îndepărta rapid zăpada căzută pe iarba sintetică, astfel încât la ora meciului amical de mâine, 13.00, să se joace.

1Dacă, în vara trecută, în urma întârzierii momentului alegerii proiectului de continuare a istoriei Petrolului, trupa antrenată de Octavian Grigore nu a putut bifa decât un singur amical, cel de la Blejoi, cu formația locală, CS, scor: 3-4, și în pauza competițională de iarnă părea să se întâmple la fel! Astfel, după primul joc-test, cel de sâmbătă, 4 februarie, cu Dacia Unirea Brăila (Liga a II-a), câștigat de găzari cu 2-1, ulterior ninsorilor din această săptămână exista riscul ca nu numai testul cu Boldeștiul, ci și cel cu Unirea Slobozia să pice. Ar mai fi rămas în discuție doar cel cu Flacăra Moreni, ulterior venind rândul deplasării de la Mizil, pentru partida din optimile fazei județene a ediției 2017-2018 a Cupei Rom2âniei-Timișoreana, contra Rapidului local, de pe 25 februarie. Și-apoi, după alte șapte zile, debutul în retur, pe arena Ilie Oană, cu echipa campioană en-titre a Ligii A, CS Păulești.

În condițiile în care se va juca vineri, tehnicienii Tavi Grigore și Gică Liliac îi vor vedea din nou la lucru pe Roberto Alecsandru, aflat în așteptarea primirii statutului de jucător liber după despărțirea de liderul eșalonui secund, Juventus București, pentru a putea semna cu Petrolul ’52, pe Nini Popescu, cel care are speranța clemenței FRF de a achita în… rate amenda de 10.000 de lei primită odată cu suspendarea de după scandalul pariurilor de la Gloria Buzău, suspendare expirată deja, dar și pe alți jucători, dintre cei care au mai rămas la probe. Asta după ce francezilor Halim Khali și Neil Hillion, dar și unora dintre românii testați, li s-a spus la revedere. În cazul străinilor, colectivul tehnic a apreciat că nu ar fi peste nivelul autohtonilor aflați în lot, pe posturile lor.

În altă ordine de idei, și secondanta Petrolului ’52 din ierarhia finală a turului campionatului Ligii A Prahova, mai sus-amintita CS Blejoi, a achitat la primărie chiria pentru amicalul de sâmbătă, 11 februarie, ora 11.00, cu… Rapid Mizil, de la același Parc Municipal „Ploiești Vest”, atrăgând însă atenția că se va juca doar dacă terenul sintetic va fi curățat total de stratul de omăt.

Foto: Marcel G. MARIN