Petrolul ’52 testează un „puști” român, cu nume exotic, stabilit în Anglia. Un fost junior, aproape de revenirea în curtea găzarilor

Dragos Trestioreanu -

Sâmbătă, 28 ianuarie 2017, antrenorii Petrolului ’52, Octavian Grigore și Gheorghe Liliac, au optat, dup[ cum se știe deja, pentru testarea unor jucători aduși în această iarnă, alcătuind cu ei o echipă la care i-au adăugat pe câțiva tineri din lotul avut la dispoziție în turul campionatului Ligii A Prahova. O trupă pe care i-au opus-o partenerei de întrecere din Liga A Prahova, Unirea Urlați. Cum terenul din colonia de la Pleașa a fost acoperit cu un strat gros de zăpadă, proba la care au fost supuși n0u-veniții nu a fost deloc edificatoare. Astfel încât, tot amicalul de pe 4 februarie, de la ora 13.00, care se va desfășura sigur pe sinteticul din Parcul Municipal Vest, cu divizionara secundă Dacia Unirea Brăila, va da măsura ceva mai exactă a calităților fotbaliștilor aflați la teste.

1Față de numele cunoscute de la primul antrenament, de pe arena Ilie Oană, portarul Nițache și jucătorii de câmp Oae, Panait și Florin Ghiță,  Tavi Grigore și Gică Liliac i-au mai avut la dispoziție, contra Urlațiului, și pe fundașii centrali Negoiță și Pătrașcu, plus mijlocașul Carlos. Ulterior, tehnicienii au renunțat la cel dintâi, venit de la CS Brazi Negoiești, urmând a-i mai vedea la lucru, cu Dacia Unirea Bărila, pe Andrei Pătrașcu (21 de ani, stoper provenit de la fosta grupare de Liga a II-a, Șoimii Pâncota) și pe Angyus Carlos Alberto, un foarte tânăr român în vârstă de 18 ani și jumătate din Satu Mare, stabilit în Anglia, la Watford, și produs al unei școli de fotbal din Albion.

Între timp, la antrenamente s-a prezentat și un ex-jucător al liderului eșalonului secund național, Juventus București. Este vorba despre un nume bine cunoscut de către fanii Petrolului, Roberto Alecsandru (foto jos, în text; www.sportonlineph.ro), debutat pe prima scenă de Răzvan Lucescu, în mandatul său de la clubul găzarilor. Fundaș central în vârstă de 20 de ani și având în prezent o cotă de 50.000 de euro pe www.transfermarkt.de, Alecsandru a fost cumpărat în vară de către Juventus, care i-a plătit grila de formare (3.000 de lei), dar nu l-a folosit deloc în campionat, fiind doar o singură dată înscris în raportul de joc, ca rezervă neutilizată. În schimb, a prins o partidă ca titular, în Cupa României, la 0-2 cu Academica Clinceni. Roberto a bifat însă patru meciuri în Liga 1, la defuncta SC FC Petrolul. Despre el se auzise că ar merge la CS Balotești, apoi a așteptat o ofertă de la o altă divizionară secundă, FC Brașov, dar nu a mai fost să fie. Așa că, că el pare aproape de a semna un contract cu urmașa Petrolului la care a crescut în cadrul centrului de copii și juniori.

Roberto Alecsandru, sportonlineph.roPână la debutul sezonului oficial, Petrolul ’52 ar trebui să mai găsească și un vârf de atac având calități de marcator, fiindcă singurul rămas în efectiv este junele Michel Jipa. Totodată, se așteaptă și răspunsul FRF în privința eșalonării amenzilor primite de George Ghiță (15.000 de lei) și Nini Popescu (10.000 de lei), primite de aceștia în urma scandalului pariurilor de la fosta lor formație, ex-divizionara secundă Gloria Buzău. Astfel încât, deoarece returul va începe pe 4 martie, mai este suficient timp pentru alcătuirea noului lot pentru partea a doua a competiției.

Foto (lângă titlu și sus în text): Ionuț PANĂ