Lider autoritar al ierarhiei Ligii a II-a, după 13 etape, Petrolul ’52 vrea să se obișnuiască, din timp, cu aerul celui dintâi eșalon. Vineri și sâmbătă, teste cu echipe de pe poziții de play-out, Chindia și, respectiv, Dinamo

Dragos Trestioreanu -

Lider autoritar al ierarhiei Ligii a II-a, după 13 etape, Petrolul ’52 vrea să se obișnuiască, din timp, cu aerul celui dintâi eșalon. Vineri și sâmbătă, teste cu echipe de pe poziții de play-out, Chindia și, respectiv, Dinamo

După cum se știe deja, în pauza precedentă prilejuită de meciurile oficiale și amicale ale loturilor naționale de fotbal ale României, ACS Petrolul ’52 a fost invitată să dispute o partidă amicală, pe stadionul din „Groapă”, în compania echipei Dinamo București (foto sus; Mihai Constantinescu, în duel cu Andrei Radu). A fost un test pierdut, pe final, de către de ploieșteni cu scorul de 3-2 (1-1), după ce conduseseră cu 1-0 și 2-1, goluri ale lui Senad Jarovic și, respectiv, Eugeniu Cebotaru, ambele din acțiune. Mulțumit, atunci, de replica „lupilor”, pe care i-a și condus în doua mandate, dar când se numeau SC FC Petrolul, antrenorul principal al „roș-albilor”, Mircea Rednic, le va acorda „revanșa” adversarilor de pe 9 octombrie 2021. De data aceasta, cum era și firesc, găzarii vor fi gazdele testului cu echipa care a terminat turul pe o poziție retrogradabilă, a 15-a. Meciul amical se va desfășura sâmbătă, 13 noiembrie, cel mai probabil pe arena Ilie Oană, dar urmeaază a se stabili cert, în scurt timp, stadionul și ora de debut.

Însă, nu numai cu Dinamo se va obișnui cu aerul eșalonului în care își dorește să combată din vara viitoare încolo trupa lui Nae Constantin (foto mijloc), una care este lider detașat al ierarhiei campionatului la zi, după 13 etape din sezonul regular al Ligii a II-a, având, deocamdată, 6 puncte față de „U” Cluj și 8 lungimi înaintea lui FC Hermannstadt Sibiu. Cu o zi mai devreme, se va combate și cu o altă grupare tot de Liga 1 și tot de play-out, la finele turului, dar mai bine clasată, fiind a X-a. Este vorba mai exact despre Chindia Târgoviște, echipa antrenată de Emil Săndoi revenind, de câteva partide, pe arena Ilie Oană, în calitate de gazdă în campionatul Ligii 1. Însă, amicalul de vineri, 12 noiembrie, de la ora 11.00, va avea loc la Strejnicu, pe terenul principal din fosta bază sportivă a Conpetului, una dintre cele câteva, locale, pe care petroliștii se antrenează sau bifează meciuri-test, și în acest sezon.

Cu un lot valoros și mare din punct de vedere numeric, Petrolul ’52 poate oferi replici puternice formațiilor de prim eșalon, precum Dinamo sau Chindia. Asta chiar dacă, dintre cei 32 de jucători din efectiv, vor lipsi fundașii laterali titulari, ambii convocați sub tricolor. Sergiu Pîrvulescu este la echipa națională de juniori „U 19”, iar căpitanul Valentin Țicu (foto jos) la lotul național de tineret „U 21”. Cu aceste prilejuri, va putea fi revăzut însă la lucru, din nou, atacantul împins Jarovic, revenit după o absență de câteva etape cauzată de o problemă musculară. Și, mai mult ca sigur, se va consemna și debutul – încă neoficial, e drept – al ultimului sosit, mijlocașul central Vlad Prejmerean. Cel care nu a fost folosit deloc până în prezent, un deficit de pregătire fiind explicația absenței sale din momentul semnării contractului și până acum.

Foto: Facebook Dinamo București și Petrolul Non Stop