Petrolul ’52 va juca sâmbătă în competiția KO. Organizatorii de la Mizil au dat asigurări pentru un teren bun

Dragos Trestioreanu -

Dacă unele meciuri programate în optimile fazei județene a ediției 2017-2018 a Cupei României-Timișoreana vor fi decalate peste două luni, din cauza terenurilor impracticabile, din acest moment, ale echipelor gazdă, în schimb, liderul turului Ligii A, ACS Petrolul ’52 Ploiești, va fi una dintre formațiile care vor combate în ziua aleasă de către AJF pentru desfășurarea acestei faze. La fel se va întâmpla, după cum am anunțat deja, și cu secondanta din ierarhie, CS Blejoi, cea care a obținut acordul de a muta pe terenul său, tot pe 25 februrie și tot de la ora 14.00, duelul cu AS Măgura Trestioara.

Teren Mizil 2Petrolul ’52 se va deplasa la Mizil, pentru a oferi replica tot a unei grupări din Superliga B Prahova, Rapid. Acolo unde, organizatorii locali au anunțat că, la ora meciului, o adevărată sărbătoare pentru mizilenii iubitori de fotbal, terenul se va prezenta bine. Iar asta deoarece sistemul de drenaj urmează a rezolva problema scurgerii apei rezultate în urma topirii zăpezii, încă existentă astăzi, 21 februarie, pe mai multe porțiuni de teren (foto; www.sportonlineph.ro).

Teren Mizil 3La partida contra Rapidului din Mizil, ploieștenii îi vor avea buni de joc și pe nou-veniții în pauza competițională de iarnă, adică portarul George Cătălin Nițache (un fotbalist în vârstă de aproape 21 de ani, provenit din ligile inferioare județene), fundașul central Roberto Alecsandru (fost junior al falimentatei SC FC Petrolul, ultima oară la Juventus București, liderul Ligii a II-a), fundașul stânga Alexandru Radu (și el fost junior al defunctei SC FC Petrolul, întors de la divizionara secundă Luceafărul Oradea), mijlocașul de bandă Nini Popescu (un alt ex-junior al SC FC Petrolul, ultima oară la desființata Gloria Buzău) și atacantul Roland Dedius Stănescu (trecut, în ordine, pe la FC Argeș Pitești, Juventus București, Minerul Motru, CS Ștefănești, Sporting Turnu Măgurele și CS Balotești). Situația delicată a lui Nini Popescu s-a rezolvat în urma eforturilor conducerii ACS Petrolul ’52. Astfel, Federația Română de Fotbal a acceptat plata în cinci tranșe, a câte 2.000 de lei, a amenzii de 10.000 de lei, dictată de către comisia de disciplină, după scandalul pariurilor de la Gloria Buzău. Prima rată a și fost achitată, astfel încât Popescu va putea juca la Mizil, în partida contra Rapidului. Inițial, se spusese că ar exista un sponsor care ar fi fost de acord să achite 50% din amenda lui, dar apoi s-a… dat la fund! Al doilea fotbalist sosit de la aceeași Gloria Buzău, tot un fost junior, dar și senior, al SC FC Petrolul, fundașul stânga George Ghiță, nu poate fi legitimat, fiindcă aceeași CD a FRF a precizat că suspendarea se efectuează doar în anul competițional, ci nu în cel calendaristic. Drept urmare, Ghiță mai are de ispășit 6 luni și de achitat și o amendă mai mare decât Popescu.