Petrolul a avut mai mult noroc decât… UTA! A ales să facă dus-întors 500 de kilometri până la Sibiu și a meritat din plin! Arădenii au ratat, în schimb, amicalul de lux în compania CFR-ului din Cluj!

Dragos Trestioreanu -

Petrolul a avut mai mult noroc decât… UTA! A ales să facă dus-întors 500 de kilometri până la Sibiu și a meritat din plin! Arădenii au ratat, în schimb, amicalul de lux în compania CFR-ului din Cluj!

Scriam destul de recent că divizionarei secunde FC Petrolul Ploiești urma să îi fie destul de dificil să mai aibă parte de-un alt meci amical după cel cu „localnica” Astra, încheiat cu scorul de 0-0, pe arena Ilie Oană, acum o săptămână. Rezultat și joc de apreciat, atunci, în duelul, chiar și fără vreo miză, cu o formație din play-off-ul Ligii 1! Însă, așteptările au fost depășite cvasi-imediat, fiindcă – după antrenament și tragerea la sorți a țintarului play-off-ului L2, de miercuri, de la sediul FRF – „lupii” au fost urcați în autocar și au parcurs primii 250 de kilometri, dintr-un drum de 500, dus-întors, până la Sibiu și întoarcerea acasă. A fost debutul pe banca Hermannstadt-ului al spaniolului Ruben Albes (35 de ani), despre care cârcotașii ar fi zis că a fost adus de pe… plajă de către noua membră „mascată” a Consiliului Director, Anamaria Prodan Reghecampf! La solicitarea ambelor tabere, notează www.fcpetrolul.ro, amicalul a fost structurat în trei reprize, a câte 30 de minute fiecare, și câștigat de Petrolul, rezultat final: 1-0, ca urmare a reușitei golgheterului Sergiu Arnăutu (minutul 28), speculativul atacant înscriind din apropierea porții adverse.

Ca și la meciul-test cu Astra Giurgiu, ploieștenii și-au creat mai multe ocazii mari de a marca, dar, ca și atunci, nu au avut și noroc! Și de data aceasta, Pol Roigé Rodríguez (2 și 41), Andrei Răuță (11) și fostul sibian Ștefan Blănaru (57) nu au scuturat plasa! Și replica gazdelor la buturilor ploieștenilor a fost pe măsură, precum și replica însă a primilor doi apărători ai buturilor găzarilor, Raul Avram și, respectiv, Cezar Lungu. Siteul Petrolului a postat și „11”-le de start al oaspeților: Avram – Bărboianu, Rauță, Sîrghi, Țicu – Pierce – Pol Roigé Rodríguez, Meza Colli, Nițescu, Vajushi – Arnăutu. Pe parcursul jocului, au mai fost folosiți și ceilalți fotbaliști ce-au făcut deplasarea la fața locului, la arena pe care localncii evoluează în L1, absent fiind numai Hamza Younes. Tunisianul acuză, de câteva zile, unele probleme de ordin medical. După cum se observă, la fel ca la testul cu Astra, antrenorul principal al „galben-albaștrilor”, Costel Enache, a optat pentru titularizarea internaționalului de juniori Mihai Nițescu, atunci în dauna lui Valentin Țicu, iar contra echipei Hermannstadt Sibiu, a lui Antoniu Manolache. Interesant este că, după ultimul fluier, căpitanul Petrolului, Laurențiu Marinescu, i-a făcut cadou tricoul său purtat în meci actualului mijlocaș central al echipei Hermannstadt, Romario Pires. Adică, unui… ploieștean cu domiciliul stabil, iar brazilianul la- postat mândru, la secțiunea Story de pe o bine cunoscută rețea de socializare! Cei doi au fost coechipieri la SC FC Petrolul, în campionatele în care „lupii” aveau performanțe adevărate. Despre Romario, se spune, „off the records”, că visează tot mai mult să reîmbrace echipamentul galben-albastru! Poate după promovare, de ce nu? Altfel, după revenirea la Ploiești, „lupii” vor continua antrenamentele, iar conducerea clubului lor lucrează de zor la antamarea a încă două meciuri amicale, cel puțin, până la deplasarea la Arad, pentru debutul în play-off, de pe 4 iulie.

În schimb, UTA, care era gata-gata să dispute un joc-test duminică, 21 iunie, la Cluj, în compania campioanei en-titre și mai mult ca sigur viitoare deținătoare a celui de-al treilea titlu consecutiv, CFR, s-a trezit fără acest vis! Asta deoarece – după ce, prin intermediul team managerului trupei din „Gruia”, Cristian Panin, fost coechipier la „Bătrâna Doamnă” cu antrenorul principal Balint Laszlo, se rezolvase amicalul – Liga Profesionistă de Fotbal le-a dat peste cap planurile arădenilor! Cum? Foarte simplu: a programat sâmbătă, 20 iunie, de la ora 20.00, partida oficială a CFR-ului la FC Botoșani, în play-off-ul Ligii 1! Dacă s-ar fi grăbit să parcurgă… 50 de kilometri în plus până la Sibiu, față de ploieșteni, UTA i-ar fi luat locul adversarei de joi a ardelenilor! Nu a făcut-o și… avantaj astfel Petrolul!

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.tribuna.ro (Mihnea POPESCU)