Petrolul a câștigat cu capul și… mintea meciul de la Timișoara. Gigi Mulțescu a dovedit inspirație și, mai ales, curaj în fața Ripensiei!

Dragos Trestioreanu -

Petrolul a câștigat cu capul și… mintea meciul de la Timișoara. Gigi Mulțescu a dovedit inspirație și, mai ales, curaj în fața Ripensiei!

Gheorghe Mulțescu, antrenorul principal al Petrolului Ploiești, a reușit să-și conducă echipa spre victorie pentru a treia oară consecutiv, după două meciuri disputate în deplasare, la Constanța și, acum, la Timișoara. Coroborat cu semieșecul de astăzi al Universității Cluj pe terenul Academicăi Clinceni, scor: 0-0, Petrolul a ajuns la numai două lungimi în urma „șepcilor roșii”, clasate pe loc de baraj, cel de-al treilea. Ulterior unui 3-0 în dauna Farului, pe arena Gheorghe Hagi, a unui 9-1, acasă, pe „Ilie Oană”, în fața Daciei Unirea Brăila, a venit rândul unui 2-0 pe „Dan Păltinișanu” – trei stadioane care, altădată, găzduiau numai partide de prim eșalon fotbalistic! – cu băieții lui Alexandru Pelici, de la Ripensia Timișoara. Un rezultat ce-a fost stabilit înainte de pauză, autorii reușitelor, ambele prin lovituri cu capul, fiind Cristian Pușcaș (minutul 10), după lovitura liberă de pe stânga executată de Laurențiu Marinescu și prelungită pe spate, tot cu capul, de Bogdan Rusu, și cel din urmă, la ultima fază a celui dintâi mitan, din nou cu capul, ca urmare a unei centrări de manual a unui tânăr tot mai în formă, Florin Borța. A fost un meci cu trei bare, două ale Petrolului, ale aceluiași Rusu și – la ultima fază a Petrolului din meci – a debutantului Robert Daniel Enache, cel care a intrat foarte bine în meci! De fapt, și a treia bară a fost tot a… Petrolului, căpitanul din acel moment, Sebastian Ghinga, fiind la un pas de autogol, tot în repriza a doua!

Înainte de a se scurge prima jumătate de oră a meciului, Gigi Mulțescu a luat o decizie drastică – dar pe deplin justificată -, scoțându-l de pe teren pe căpitanul Laurențiu Marinescu, cel care i-a predat banderola lui Ghinga! „Marin” și-a manifestat nemulțumirea pentru înlocuirea neașteptată a sa și a mers direct la vestiare, bombănind către spațiul tehnic al echipei sale! Explicația schimbării decise de către antrenorul principal cred că a fost nonșalanța irosirii unei oportunități uriașe de a face 2-0 pentru Petrolul cu mult mai devreme de reușita lui Rusu și jocul mai puțin conectat la importanța confruntării. Cât îl privește pe cel din urmă, atacantul detașat de la Hermannstadt Sibiu a fost și înger și demon, el înscriind un gol frumos, dar și ratând cel puțin două ocazii mari, care puteau „conta” în economia meciului. Nu s-a întâmplat așa, dar se putea! Altfel, emoționant gestul lui Bogdan de după golul de 2-0, el scoțându-și o apărătoare pe care era imprimată fotografia soției și a copilului lor, poză două cuvinte în limba engleză inscripționate: My Angels, adică Îngerii Mei, în română! Apărătoare pe care a expus-o în fața unei camere de luat vederi! Voi reveni și cu alte considerente și date statistice de la o partidă pe care Petrolul și antrenorul principal al ei au abordat-o cu… mintea și cu mult curaj!

Foto: www.digisport.ro și www.sportpictures.eu (Sebastian TĂTARU)