Petrolul a câștigat la scor de forfait în dauna Coronei, la Brașov. Camara a marcat primul său gol în tricoul „lupilor”!

Redactia -

Petrolul a câștigat la scor de forfait în dauna Coronei, la Brașov. Camara a marcat primul său gol în tricoul „lupilor”!

Dincolo de un sec 3-0 administrat de Petrolul pe golașa arenă Silviu Ploieșteanu-Tineretului, din Brașov, în fața „lanternei roșii” din Liga I, Corona, la ultima apariție oficială din sezonul 2013-2014, și alte aspecte ar merita atenție. Astfel, pe stadionul de la poalele Tâmpei, antrenorul principal al „lupilor”, Răzvan Lucescu, s-a prezentat cu un prim „11” improvizat, iar asta din cauza absenței a numeroși titulari, fie din cauza suspendărilor (Pecanha, Geraldo, de Lucas, Albin, Teixeira și Romario), fie din cea a accidentărilor (Mutu, Alcenat și Gerson)! Situație în care, tehnicianul l-a retras pe Mustivar lângă Hoban, în centrul defensivei, Walter Fernandez a fost „coborât” alături Marinescu, în linia mijlocașilor centrali, iar Camara (foto jos, la minge; www.gsp.ro) – pus, de data aceasta, nu în locul și nici în tandem cu Tamuz. A fost un meci în care poarta Petrolului a fost încredințată celui de-al treilea apărător al buturilor, schimbat pe final cu un debutant, statut pe care l-au avut și juniorii Radu și Alecsandru, intrați pe teren, și ei, tot pe parcursul reprizei secunde. Cu Zicu integralist și având ghinionul nevalidării unui gol, pentru un ofsaid nu prea sesizabil, cu Tamuz – „ghimpe” în coasta apărării brașovenilor deja retrogradați, cu Priso (foto sus, al doilea de la stânga, felicitat de coechipieri pentru prima sa reușită; www.gsp.o) în zi mare de șut și cu nenorocusul – vreme de aproape un sezon întreg – Camara, „lipindu-se” de gol și scuturându-și ghinionul, la propriu și la figurat, abia în ceasul al 12-lea, găzarii au dovedit că au asigurată și… linia a doua. Astfel încât și o rezervă de până azi, Beța, și-a făcut cu prisosință datoria. Pentru Petrolul, campionatul s-a terminat cu un… bis, adică tot locul 3, în ierahia finală a Ligii I, una care se anunță incendiară din sezonul următor, pentru că vor retrograda nu mai puțin de șase echipe și vor promova doar două, pentru o întrecere cu 14 combatante în ediția 2015-2016. Un campionat cu play-off și play-out. „Galben-albaștrii” au pierdut doar două partide în acest sezon, la Gaz Metan Mediaș și la Chiajna, cu Viitorul, având doar un  eșec în plus față de Steaua, care a fost aproape de a bifa, și ea, tot atâtea înfrângeri, doar golul lui Keșeru, din minutul 88 al disputei cu Oțelul Galați, de pe „Arena Națională”, salvând onoarea campionilor, la ultimul lor meci din acest sezon. Tot Petrolul are, ex-aequo cu echipa campioană, prima defensivă din Liga I (20 de goluri primite) și, mai mult ca sigurl, al patrulea atac. În plus, l-a dat pe unicul integralist al întrecerilor acestei ediții a primului eșalon – fundașul stânga brazilian Guilherme. Cifre bune, dar în urmă au rămas și regrete: ratarea atât a prezenței în apropiata finală a Cupei României-Timișoreana, cât și a titulaturii, chiar dacă neoficială, de vicecampioană a țării.

abelbalboÎn meciul împotriva Coronei Brașov, formație care a dat emoții abia în minutul 87, la „transversala” lui Buș, jucător despre care se zvonește că s-ar transfera la Petrolul din vară, Lucescu jr. i-a folosit pe următorii fotbaliști: Povilas (89 – Oprea) – Beța, Mustivar, Hoban, Guilherme – Marinescu (cpt), Fernandez (81 – Alecsandru) – Priso, Camara, Zicu – Tamuz (76 – Radu). Priso a bifat o „dublă” de senzație în minutele 19 și 63, mai întâi recepționând o centrare de la Guilherme, de pe stânga, pe care a finalizat-o, după un dribling scurt, printr-un cross aproape de vinclul opus, cu toată opoziția portarului Dănălache, respectiv a șutat senzațional de la 15 metri, ușor lateral dreapta, sus, în plasă, ulterior cornerului lui Marinescu deviat de brașoveanul Coman. Tot camerunezul și-a trecut în cont și un assist, lansându-l pe Camara (69), care a pătruns, pe dreapta, în careul mare advers și a trimis tare, la colțul scurt, de la 14 metri. După încheierea partidei, antrenorul ploieștenilor a declarat pentru „DolceSport” că „a fost o seară pozitivă, un rezultat firesc. Petrolul avea obligaţia să câştige acest meci. A fost un campionat bun pentru echip[, un sezon în care am confirmat că suntem una de top a campionatului. Sunt motive astfel să abordăm anul viitor cu optimism. Probabil că vor fi nişte modificări la nivelul lotului, în pauza de vară. Obiectivul pentru sezonul următor este să facem un pas înainte, faţă de ce am realizat acum. În altă ordine de idei, mi se pare corectă propunerea Ligii Profesioniste de Fotbal de a avea un campionat cu 14 echipe. Altfel, pumni şi picioare au venit şi de la jucători şi de la antrenorul Stelei, așa că eu cred că a fost nedreaptă întocmirea raportului. Observatorul de joc de atunci a dat dovadă de subiectivism”. Petroliștii vor intra de miercuri, 21 mai, în vacanță și vor reveni la Ploiești, pentru reluarea pregătirilor, pe 15 iunie, așteptându-i partidele din tururile preliminare din Europa League ș cele din campionatul următor.