Petrolul a demarat pregătirile cu un lot pestriț. Impresie bună la primul antrenament lăsată de staff-ul lui Grozavu

Dragos Trestioreanu -

Petrolul a demarat pregătirile cu un lot pestriț. Impresie bună la primul antrenament lăsată de staff-ul lui Grozavu

Când Cristian Vlad, președintele executiv al FC Petrolul, a spus la conferința de presă de marți, 19 iunie 2018, că în lotul pentru sezonul următor de Liga a II-a nu vor mai fi reuniți decât 10 dintre foștii componenți din al treilea eșalon, toată suflarea petrolistă a fost dusă, firesc, cu gândul că, la reunirea de-a doua zi, va vedea foarte multe noutăți cu nume. Așa se deducea, cel puțin. Până la urmă, chiar au fost multe, dar nu și din ce se aștepta! Însă, nu mai e mult până pe 9 iulie și se va vedea ce și cum.

Față de alte veri și ierni, din ultimii destui ani, miercuri dup-amiază spre seară, pe arena Ilie Oană, au fost prezenți la reunirea actualei divizionare secunde FC Petrolul Ploiești doar maximum 300 de iubitori de galben și albastru! Fără cântece, a compensat tabela cu imnul!, fără fumigene, fără torțe multicolore, fără entuziasmul de altădată etc. Culmea pentru o echipă care, după numai două sezoane, a și ajuns în antecamera Ligii 1! Explicații ar fi că era cald, peste 30 de grade, că era Cupa Mondială la TV, la aceeași oră, că e vacanța de vară… Altădată era tot la fel, însă chiar și la L4 sau L3 veneau mii de suflete pe arena Ilie Oană, indiferent de vreme, pentru a se revedea cu favoriții sau măcar din maxima curiozitate de a afla care sunt noutățile!

Au fost și acum noutăți, repet, numai că doar numele lui Claudiu Herea și Florin Plămadă, semnați marți, respectiv chiar în ziua reunirii, au CV, așa cum se zice în lumea fotbalului. În rest, tineri, despre care se spune că vor trebui să demonstreze până sâmbătă inclusiv, când ar fi programat un meci-școală, că merită să îmbrace echipamentul „lupilor”, în ediția 2018-2019. Până atunci, adică azi și mâine, antrenamente pe fosta bază Conpet, tinerii fiind chemați după-amiază, pentru a fi evaluați separat. Apoi, efectivul se va mai apropia de cel final, care este posibil să fie terminat poate până aproape de plecarea în Slovenia, fanilor oferindu-li-se, se zice, o mică supriză, un amical cu public, pe la începutul lunii viitoare. Asta fiindca cel de selecție a băieților de 19, 20, 21 sau 22 de ani va fi cu porțile închise. Deși altădată nu exista această „modă” cu ferecatul și departe de ochii suporterilor. În fine…

Deși orientarea pesemne era ca doar 10 dintre componenții lotului din sezonul trecut să mai facă parte din următorul, cel de Liga 2, punându-i la un loc pe seniori și juniori, au fost mai mulți, marți. Într-o ordine aleatorie, iată-i: Jean Prunescu, Mihai Velisar, Alberto Olaru, Valentin Țicu, Paul Antoche, Alexandru Ciocâlteu, Nini Popescu, Saim Alexandru Tudor, Marius Chindriș, Mario Bratu, Sergiu Arnăutu și Cosmin Lambru. Deci, 12. A mai fost convocat și un alt junior din propria pepinieră, Dan Enescu. În rest, noutățile, în afara mai sus-precizaților Herea și Plămadă, mai fiind pe gazon și portarii Daniel Isvoranu (ex-Concordia Chiajna 2, 19 ani, adversar al Petrolului, în campionatul trecut, cu două echipe diferite, în tur cu aceea de care aparține, iar în retur, cu aceea unde a fost împrumutat, Voința Turnu Măgurele, cerut acolo de actualul secund al trupei găzarilor, Mugur Cornățeanu), Ionuț Gurău (Viitorul Ovidiu, 19 ani, cu un fizic de… baschetbalist, cel mai înalt, de departe, dintre toți cei prezenți pe teren, la reunire!) și Leonard Petrișor (US Darfo Boario, Italia, Serie D, cotă transfermarkt: 75.000 de euro, în vârstă de aproape 20 de ani) și jucătorii de câmp Alin Manea (CSU Craiova, dar detașat sezonul trecut la Sportul Snagov, în Liga a III-a, unde a fost mai mult jucător de schimb, deși avea Feedback bun, mijlocaș, 21 de ani), Mihai Ene (Viitorul Ovidiu, 19 ani, ploieștean fost produs al defunctului CCJ al SC FC Petrolul, adus și în iarnă, dar cerând să revină la Ovidiu, pentru a termina studiile școlare), Romeo Bănică (Viitorul Ovidiu, 19 ani, despre care se spune, în lumea fotbalului, că ar fi cel mai bun junior aflat acum la FC Petrolul), Alexandru Preda (Atletic Bradu, 19 ani, mijlocaș de bandă), Alexandru Trașcă (Atletic Bradu, 22 de ani, atacant), ultimii doi cam „chinuindu-i” pe fundașii Petrolului la returul din județul Argeș, Paul Răzvan Mitrică (AFC Hărman, Liga a III-a, fost coechipier cu Mugurel Buga, 19 ani, mijlocaș) și Vasile Constantin (CS Universitatea Craiova, 20 de ani, fundaș).

Prezent, miercuri, în civil, ca și fostul coleg de post Raul Avram, lui Mirel Bolboașă i s-a cerut să fie prezent la antrenamente de azi încolo, de către staff-ul tehnic, un antrenor al apărătorilor buturilor urmând a fi adus în cel mai scurt timp, din cauza plecării intempestive a lui Cătălin Grigore, cel care a anunțat cu trei zile înainte de reunire că va reveni la Dinamo București! Pe logică simplă, nefiind chemați la reunire, din lot nu mai fac parte cei doi portari cu prenumele Raul, Avram și, respectiv, Botezan, ca și jucătorii de câmp Alexandru Ichim, Gabriel Frîncu, Tiberiu Nițescu (despre care se aude că ar avea gânduri de ducă la muncă, în străinătate), Georgian Păun (i-a expirat contractul pe 30 mai și nu i s-a mai propus prelungire!), Cristian Andor, Răzvan Catană și Daniel Cîrjan, ultimului fiindu-i însă foarte bine în aceste zile! Deci, nouă oameni, la care îl mai adaug și pe primul căpitan, Claudiu Tudor, cel care s-a retras definitiv din cariera de fotbalist, la meciul din ultima etapă, cel cu SC Popești Leordeni. Însă, se anticipează că din lotul prezent la reunire vor mai dispărea dintre foșii componenți ai echipei care a obținut promovarea în Liga a II-a!

Cât privește staff-ul tehnic cel nou, Leo Grozavu are un fizic de-ar mai putea… juca și acum, fără probleme, a participat direct la alergări, s-a implicat la tot, le-a plăcut noilor elevi, Mugur Cornățeanu, care a provocat… primul insucces la Petrolului după aproape doi ani, cu Voința Turnu Măgurele, pe „Ilie Oană”, a fost și el foarte implicat și activ, a alergat, ca și șeful lui, alături de băieți, iar propunerile de exerciții ale lui Ovidiu Chiribici, preparatorul, mult gustate de fotbaliști, ei efectuându-le cu zâmbetul pe buze. Bref, un antrenament modern, de… Liga 1! O bilă albă la start pentru Grozavu, Cornățeanu și Chiribici! Se speră să-i țină, așa cum visează, de altfel, și staff-ul administrativ, de față fiind Cristian Vlad, Dragoș Ferariu, Octavian Grigore, Costel Ilie și Angelo Mateescu!

Foto: www.fcpetrolul.ro

Publicitate