Petrolul a început să mai recupereze dintre fotbaliștii accidentați pe terenul sintetic de la Tărlungeni. La antrenamentele de la revenirea din județul Brașov, au apărut doi dintre ei. Dar mai rămân destui alții în stand-by!

Dragos Trestioreanu -

Petrolul a început să mai recupereze dintre fotbaliștii accidentați pe terenul sintetic de la Tărlungeni. La antrenamentele de la revenirea din județul Brașov, au apărut doi dintre ei. Dar mai rămân destui alții în stand-by!

Deși au beneficiat de condiții foarte bune de cazare și masă, la Săcele, aproape de Brașov, și de pregătire, la Tărlungeni, în același județ, asigurate prin contribuția importantă a partenerului finanțator, Veolia România, fotbaliștii de la divizionara secundă Petrolul Ploiești au avut parte și de momente mai neplăcute, dar unele firește într-o perioadă mai dură de antrenament, așa cum a fost cea de pe teren sintetic, sau din meciuri. Unul dintre acestea, ultimul, cu Aerostar Bacău, a fost desfășurat pe o suprafață acoperită cu zăpadă. Motiv pentru care s-a ajuns la o serie de echipieri care s-au întors la Ploiești cu diverse probleme medicale, despre care am precizat la timpul potrivit.

Luni, 1 februarie 2021, ulterior a trei zile de pauză acordate de către conducerea tehnică, în week-end-ul trecut, la pregătiri s-au prezentat doi dintre cei recuperați după diverse traumatisme. Mai exact, fundașul central nou-venit Viorel Lică și atacantul Vasile Buhăescu (foto la titlu), cel din urmă împlinind marți, 2 februarie 2021, vârsta de 33 de ani și fiind sărbătorit de către coechipieri, staff-ul tehnic și oficiali ai clubului! Se speră însă ca, până la primul meci oficial al anului, cel de pe 9 februarie, ora 20.30, de pe arena Ilie Oană, cu ACSM Politehnica Iași, în optimile Cupei României, să se mai recupereze și alții dintre accidentați, cu precădere Marian Huja (foto sus, în text) și un alt nou-venit, Silviu Pană. În ceea ce îi privește pe Salifu Amidu și Jhon Steven Mondragón Dosman, ei mai au deșteptat în privința revenirii pe gazon, accidentările necesitând ceva timp. Dar, lotul aflat sub comanda lui Viorel Moldovan este numeros, astfel încât antrenorul principal nu are de ce să se plângă în perspectiva jocului cu moldovenii. Cei care au fost făcuți… KO de CSU Craiova, marți, 2 februarie, în nocturnă, pe „Emil Alexandrescu”. Trupa care va fi antrenată de… Andrei Cristea, dar condusă acum, din spațiul tehnic, de către secundul Adrian Kereszi, a pierdut meciul cu un scor de forfait, prezentându-se lamentabil: 0-3!

Apropo de partida cu Poli Iași, conducerea Petrolului a preluat inițiativa altor cluburi din țară și a scos la vânzare bilete virtuale, unele având valoarea de 6 lei/bucata. Acestea se pot achiziționa exclusiv de pe siteul www.entertix.ro, scopul acestei acțiuni fiind strângerea și acordarea, apoi, a sumei în favoarea academiei de copii și juniori proprii. Ca factor motivator al opțiunii conducerii clubului găzarilor a fost ales cel mai iubit fotbalist străin din lotul Petrolului, albanezul cu pașaport bulgăresc Armando Vajushi, cel care le prezintă suporterilor, pe www.fcpetrolul.ro, un tricou galben, marca Joma, cu autografele tuturor „lupilor”! Să vedem câți bani se vor aduna, fiind vorba acum despre… viitorul Petrolului, destui comentatori de pe o bine cunoscută rețea de socializare manifestându-și, adesea, în scris preocuparea pentru copiii și juniorii găzarilor, apreciindu-i a fi șansa actuală de mai bine pentru echipă!

Foto: www.fcpetrolul.ro